اطلاعات بیشتر


نام مکان:
بوستان طبیعی هفت حوض
استان:
خراسان رضوی
شهرستان:
مشهد

معرفی نامه

یکی از جاذبه‌های گردشگری جنوب‌شرقی مشهد، بوستان هفت حوض با وسعت ۵۷۰ هکتار می‌باشد، که از نظر موقعیت در هفت کیلومتری این شهر واقع گردیده است. نام این بوستان به دلیل حوضچه‌های طبیعی است که در طی سال‌ها و قرون متمادی با وجود ریزش آب از ارتفاع و نوع کانی ایجاد شده است. به طوری که اولین حوضچه یک استخر کوچک بوده که سرریز آب از آن به دومین حوضچه منتقل گردیده و این روند تا هفت حوض ادامه می‌یابد از برنامه‌های آتی این مکان گردشگری طبیعی نصب پل معلق با جهت شمالی – جنوبی به طول ۱۷۰ متر و عرض ۵/۱ متر است.بوستان هفت حوض از جاذبه‌های طبیعی با مناظر چشم‌نواز و با وسعت پانصد و هفتاد هکتاری در در حدود هفت کیلو متری جنوب شرقی شهر مشهد واقع گردیده است.

هفت حوض منطقه ای است شامل صخره‌ها و سنگ‌های صاف و صیقلی و ۷ حوضچه طبیعی زیبا و طبیعتی جذاب که این روزها سرسبزی این بوستان با گل‌های شقایق دو چندان شده است.برای رسیدن به این تفرجگاه که منطقه ملی نمونه گردشگری نیز هست فقط کافی است لوازم یک پیک نیک را مهیا و به دل کوه‌های خلج سفر کنید. نام این بوستان به دلیل حوضچه‌های طبیعی که در طی سال‌های متمادی با وجود ریزش آب از ارتفاع و نوع کانی ایجاد شده است، به هفت حوض مشهور میباشد. اولین حوضچه یک استخر کوچک است که سرریز آب از آن به دومین حوضچه منقل گردیده و این روند تا هفت حوض ادامه می‌یابد .

افزون بر این به سبب ساختار طبیعی منطقه پس از طی مسیر حوضچه‌های بزرگ و کوچک متعددی نیز وجود دارد، فاصله حوضچه‌ها از ابتدا تا انتهای مسیر ۱۶۹۰ متر می‌باشد که بعضی از گذرها سنگریزه‌ای است. تصور اینکه هزاران سال است آب در حوضچه‌های هفتگانه جریان دارد هر بیننده ای را غرق خیال می‌کند. به دلیل جریان داشتن آب در طول سالیان دراز و ریزش آن از حوضچه ای به حوضچه دیگر و البته جنس سنگ‌های آن به مرور زمان حوضچه‌های طبیعی بسیار زیبایی در دل سنگ‌ها به وجود آمده است. بعضی از ۷ حوضچه ای که در این منطقه در امتداد هم قرار دارد به اندازه یک استخر کوچک است و آب از حوضچه اول به حوضچه بعدی و بعدی می‌ریزد تا به حوضچه آخر برسد.

در بستر یکی از سرشاخه‌های رودخانه طرق، مواد آهکی نرم در میان سنگ‌ها دچار فرسایش شده و شکل‌های ژئومورفولوژی دوالین را ایجاد کرده است و در واقع از دیدگاه مردم عادی، این منطقه تنها هفت حوض زیبا با چشم اندازی زیباتر دارد که در مسیر رودخانه است ولی بعد از عبور از ۷ حوض اصلی که در امتداد هم قرار دارند به تک حوض‌های بزرگی می‌رسید. بکر و دست نخورده بودن این منطقه و سکوت عجیبی که در آن حکمفرماست آرامش عجیبی به آدمی هدیه می‌کند و صدای جریان آب گوش‌ها را نوازش می‌دهد.همچنین به دلیل و جود سنگ‌های صاف و صیقلی باید جانب احتیاط را پس از ورود به منطقه فراهم نمود. به گردشگران توصیه می‌شود حتی‌المقدور و به علت کوهستانی بودن منطقه بین طلوع تا غروب آفتاب از محیط طبیعی و دلپذیر این مکان استفاده نموده و وسایل و لوازم مناسب از قبیل کفش، لباس و… به همراه داشته باشند.

کوهنوردان بسیاری بارها در این منطقه حضور یافته اند ولی این مجموعه برای شهروندان ناآشناست و با توجه به امکانات فراهم شده می‌توان این منطقه را به یک تفرجگاه عمومی تبدیل کرد.شهرداری مشهد حدود ده سال است که اجرای برنامه هایی را برای ساماندهی و تأمین یک سری نیازهای اولیه در این بوستان آغاز کرده است و در سال ۱۳۸۷ با توجه به پیگیری‌ها و اقدامات قبل از آن، منطقه بکر و طبیعی هفت حوض در ۶ کیلومتری کلان شهر مشهد و در دل کوه‌های خلج به عنوان یکی از سه منطقه ملی نمونه گردشگری شهر مشهد شناخته شد. در این راستا بولوار ورودی به طول حدود ۲کیلومتر احداث و درختکاری در سطح ۳۰ هکتار انجام شد. از جمله اهداف و چشم اندازهای این مجموعه شامل: توسعه گردشگری به عنوان یکی از بخش‌های مهم رشد اقتصادی کلان شهر مشهد و مجموعه شهری آن، پاسخ به نیاز گردشگری زائران و پر کردن اوقات فراغت ساکنان شهر مشهد، اعتلای سلامت جسمی و روانی بهره وران از طریق دسترسی ایمن به جاذبه‌های طبیعی منطقه و حفاظت و بهره برداری پایدار از محیط زیست و طبیعت بکر منطقه می‌توان نام برد.

برای دیدار از این منطقه طبیعی و کوهسار باید پس از طی مسیر در شهرک سیدی، سه کیلومتر جاده خلج را پیمود. اگر از بزرگراه شهید کلانتری قصد سفر دارید در میدان حافظ باید از خیابان سیدی یا خیابان خلج انتخاب مسیر کنید و با خروج از شهر ۳ کیلومتر را طی کنید تا به بولوار زیبا و ورودی بوستان طبیعی هفت حوض برسید.اینجا محیطی فرح بخش با درختان سرسبز، استراحتگاه، راهروهای استاندارد و امکانات مفیدی است و البته نغمه پرندگان در سکوت آن شنیدنی است.منابع:http://www.

khorasannews.com/PrintNews.aspx?type=2&year=1392&month=2&day=18&id=4866379http://xn--pgbkfm8fnd.net/?p=1875http://mashhadtourism.

net/service/?p=9348.