اطلاعات بیشتر


نام مکان:
معدن فیروزه
استان:
خراسان رضوی
شهرستان:
فیروزه

معرفی نامه

مشهورترین فیروزه در ایران فیروزه نیشابور است و مهم‌ترین معدن فیروزه در ایران در شهرستان نیشابور می‌باشدمهمترین معدن فیروزه ایران در نزدیکی روستای معدن از توابع شهرستان فیروزه واقع شده است و از سطح زمین ۲۰۱۲ متر بلندی دارد, بیش از 2000 سال است که این معدن مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. فیروزه این معدن به عنوان مرغوب‌ترین نوع این ماده معدنی در مقایسه با تولیدات کشورهای چین، آمریکا، مصر و مکزیک شناخته می‌شود. شاید این معدن قدیمى‌ترین معدن فعال دنیا باشد و سابقه بهره بردارى از آن به استناد کشف جسدى در شهر قدیمى تپه برج ،به بیشتر از بالاى 5000 سال برسد .این معدن تا سال 80 توسط بخش دولتی اداره می‌شد و بعد از آن طی فرایندی حق بهره برداری این معدن به اهالی دو روستای مجاور، معدن علیا و معدن سفلا به اجاره 25 ساله واگذار شد.

به خاطر وجود این معادن در نیشابور، شهر فیروزه را به عنوان یکی از القاب نیشابور آورده‌اند هرچند که شهرفیروزه نام دیگر شهر بزغان که یکی از شهرهای شهرستان نیشابور است؛ می‌باشد. این معدن غارهای متفاوتی از جمله (غار سبز، غارعبد الرزاق و...

) دارد,در عمق حدود 90 متری زمین در یکی از این غارها با استفاده از روشها و ابزارات سنتی (آتشبار) اقدام به تخریب پایه سنگ کرده و سپس سنگها توسط واگن به خروجی معدن هدایت می‌شود.پس از جمع آوری استخراجات سنگ فیروزه در زمان معین و با اعلام ...

مشاهده کامل متن قبلی خریداران جمع شده و سنگهای خام به مزایده گذاشته می‌شود و عمده خریداران از فیروزه تراشان نیشابور، مشهد و اهالی روستاهای معدن هستند ولی در این بخش نیز گفته می‌شود سنگ فیروزه‌های مرغوبتر به نوعی دیگر بفروش می‌رسد.فروشگاه‌های فراوانی در بخش‌های سیاحتی شهر نیشابور و مشهد فیروزه را به شکل‌های گوناگون عرضه می‌کنند,رنگ فیروزه‌ای یک رنگ نمادین برای نیشابور تلقی شده‌است و در دهه ۱۳۷۷ هجری از سوی شهرداری تلاش‌هایی برای فیروزه‌ای کردن رنگ دیوارها و مغازه‌های خیابان‌های اصلی شهر نیز انجام گرفت.معدن فیروزه ،با تاریخ ایران زمین عجین شده و در تمام کتب تاریخى ،از آن نام برده شده است .حتی حافظ هم به غار ابواسحاقى اشاره کرده است .

رنگ فیروزه اى شاخص معمارى ایران مى باشد ,قدیمى‌ترین اسنادى که در مورد این معدن وجود دارد کتابهاى "عرایس الجواهر " و " نفایس الاطایب " نوشته " ابوالقاسم عبدالله کاشى " و تنسوق نامه ایلخانى" منتسب به خواجه نصیرالدین طوسى مى باشد براساس این کتب بیش از چهار هزار سال است که از معدن فیروزه نیشابور بهره بردارى مى گردد.فیروزه سنگ ملى ایرانیان به شمار مى رود . هزاران سال است که بهترین نوع فیروزه ، در این منطقه یافت مى شود و رنگ فیروزه نیشابورى مترادف با بهترین رنگ فیروزه اى در دنیاست مجسمه ای به شکل یک گوساله در موزه ایران باستان نگه داری می‌شود که قدمت آن به اولین استخراج از این معدن بازمی گردد منبع:http://fa.wikipedia.

orghttp://azut.blogfa.com/post-2328.aspx4http://www.

gsi.irhttp://www.asriran.comhttp://www.

taknaz.ir/news_detail_16356.htmlhttp://www.javaheribina.

comhttp://isna.irhttp://www.hamshahrionline.ir/details/174479http://javanonline.

ir/fa/news/644472http://www.minews.ir/vgla.anek49num,e1k445h.

.htmlhttp://www.farsnews.com/newstext.

php?nn=13910810000687http://khabarfarsi.com/ext/633282.