اطلاعات بیشتر


نام مکان:
طرقبه مشهد
استان:
خراسان رضوی
شهرستان:
مشهد

معرفی نامه

شهر طرقبه که امروزه یکی از شهرهای شهرستان طرقبه شاندیز به شمار می‌آید، از جمله آبادی‌های بزرگ طوس قدیم بوده که در میان دره‌های سرسبز رشته‌کوه بینالود قرار دارد. طرقبه قدمتی طولانی دارد و به عنوان یکی از مناطق دشت طوس به نام ترغبذ در قرون اسلامی شناخته می‌شد و برای اینکه بر سر راه کوهستانی و مال رو مشهد به نیشابور قرار داشت، در در طول سده‌های اسلامی به صورت گذرگاه و تفرج‌گاه نیز مورد توجه بود که هم اکنون نیز به برکت آب و هوای مطبوع و امکانات و خدمات شهری از قبیل پارک عمومی زیبا و رودخانه کنار آن، درمانگاه و مسجد و رستوران‌های متعدد درمحیط طبیعی و فروشگاه‌های بزرگ صنایع دستی ( بازار بین‌المللی بعثت ) برای خرید سوغات‌هایی نظیر فرش، سبدهای حصیری و تابلوهای حکاکی شده و هتل طرقبه از جمله مکان‌های گردشگری مشهد محسوب می‌شود.این شهر دارای مراکز متعدد توریستی و گردشگری می‌باشد و در کنار شاندیز از مراکز مهم توریستی استان خراسان بمحسوب می‌شود . این منطقه کوهستانی زیبا دارای باغ‌ها و پارک‌های متعددی می‌باشد و به داشتن تپه‌های زیبا و شب‌های خنک در تابستان شهرت دارد و نیز محصولات باغی فراوان از جمله سیب و گیلاس مرغوب در این منطقه به عمل می‌آید.

از مهمترین صنایع دستی منطقه علاوه بر بافته‌ها و ساخته‌های بومی، سبدبافی می‌باشد که به سبب توریستی بودن طرقبه بازار این تولیدات از موقعیت خوبی برخوردار ...مشاهده کامل متن است.

صنایع ظریف حصیر بافی، در میان گردشگرانی که به این منطقه از مشهد سفر می‌کنند جایگاه خاصی دارد. نام طرقبه، از " ترغبذ " گرفته شده است که از دو بخش " تُرُق " و " بَذ " تشکیل شده و به معنی آبادی بزرگ می‌باشد. پسوند " بد " و " بذ " و " پت " در پارسی باستان برای غیر انسان به معنی بزرگ بوده است. طرقبه در اصل ترغبذ بوده و ترغبذ و ترغوذ که با گذشت زمان دگرگونی آوایی پیدا کرده‌اند به ترغبذ و ترعبه و طرقبه.

بعضی افراد به دلیل آگاهی نداشتن از ریشه و تاریخچهٔ طرقبه، آن را به معنی راه‌های بهتر بیان کرده و گفته‌اند: " طُرُق " جمع مکثر طریق و " به " به معنی بهتر است و در نتیجه طرقبه به معنی راه‌های بهتر می‌باشد و این موضوع به سفر ناصرالدین شاه قاجار به این دیار برمی‌گردد. راه نیشابور به طوس از دشت و کوه بوده است و به خصوص در فصل بهار و تابستان، راه کوه اتتخاب می‌شده است. به دستور ناصرالدین شاه یا کسان او این راه مرمت شده و چند رباط برای مسافران بنا گردید.طرقبه که مساحتی حدود هزار و ششصد کیلومترمربع دارد از مهمترین ییلاق‌های کوهستانی مشهد به شمار می‌آید که در هجده کیلومتری جنوب غربی مشهد و در مسیر راه جاغرق قرار گرفته است .

منابع :http://fa.wikipedia.org/torghabenews.ir/www.

torghabe.irvista.ir/.