اطلاعات بیشتر


نام مکان:
ییلاق اوغاز
استان:
خراسان شمالی
شهرستان:
شیروان

معرفی نامه

ییلاق اوغاز منطقه خوش آب و هوایی است که در40 کیلومتری شمال شرق شیروان در شمال استان خراسان شمالی قرار گرفته است. روستای اوغاز کهنه از روستاهای قدیمی شیروان است و قدمت آن به ششصد سال میرسد، بنای اولیه این روستا توسط ازبکان بنیانگذاری شده است . اوغاز کهنه مناظر طبیعی بسیاری دارد و از مناطق سرسبز و باصفای شیروان است، باغ‌هاى پردرخت اطراف آن، و هم‌چنین مناظر طبیعى روستایى، چشمه‌ها و مسیر گردش آب و جریان دائمى آب در آبشارهاى کوچک ، خنکى و آب و درختان سروکوهى، مراتع سرسبز و خرم همگی جلوه‌هاى ویژه‌اى دارند که چشم‌ها را خیره می‌کنددو چشمهٔ معروف «بکان» و «فاطمه خانم» از دیگر زیبایى‌هاى طبیعى این منطقه هستند. اگر مناطق ییلاقى بوانلو، اولاشلو و چپانلو نیز به این مجموعه افزوده شوند، دیدار از این مناطق به یادماندنى خواهد شد.

کوههای معروف روستای اوغاز عبارتند از: کیسمار، یا کیومار و دره‌های حاصل از فرسایش آبهای جاری آن معروف به سوله زو و قره‌زو می‌باشد. محلی در قله کوه کیسمار به نام قزلر قلعه وجود دارد که آثار خانه‌های مخروبه و حوض آب و تکه‌های ظروف سفالی و چینی و مسی در آن مشاهده می‌گردد که این قزلر قلعه‌ها معمولاً در قله کوه احداث می‌شد و دارای راهی صعب العبور بود و سابقاً قبل از حملات دشمن و درگیریها، دختران و زنان جوان را به آنجا منتقل می‌کردند و چند نفر از بهترین و ورزیده‌ترین ...

مشاهده کامل متن تیراندازان را نیز در اطراف قزل قلعه قراول می‌گذاشتند تا از هجوم در امان باشند,همچنین البته اجناس قیمتی مانند طلاجات و زیور آلات را نیز به آن جا منتقل می‌کردند. این محل در اوغاز کهنه به کنج صلصل نیز معروف است. در اوغاز کهنه درخت گردویی کهن سال وجود دارد که به «قانله قوز»معروف است و قدمت آن به بیش از ۵۰۰ سال می‌رسد و سه درخت کهنسال مرخ ( سرو کوهی ) نیز دارد. معصوم زاده‌ای در این روستا دفن است که مورد احترام و اعتقاد مردم است که آش نذری آن یارمه یکی از آشهای محلی منطقه است که با گندم و گیاهان خوراکی خودرو کوهستانی درست می‌شود و با اضافه کردن دوغ تلمی خورده می‌شود، اکثر زنان برای شفای بیماران و رفع گرفتاریها به آنجا متوسل می‌شوند.

منبع:http://shirvangard.persianblog.ir/post/19http://www.investnokh.

com/?page_id=27http://www.tebyan.net/weblog/sarzaminhttp://shirvannews.blogfa.

com/post/4http://www.chn.ir/NSite/FullStoryhttp://www.ellahmezar.

ir/?p=977.