اطلاعات بیشتر


نام مکان:
آبشار بیار
استان:
خراسان شمالی
شهرستان:
مانه و سملقان

معرفی نامه

شهر آشخانه مرکز شهرستان مانه و سملقان در شمال غربی استان خراسان شمالی و اولین شهر ورودی استان می‌باشد ، این شهر در شرق دشت وسیع و حاصلخیز سملقان و حاشیه جاده آسیایی واقع است . آشخانه از جنوب به رشته کوههای آلاداغ و از شمال به کوه دوچنگ واز غرب به کوه قورخود و از شرق به ارتفاعات مانه محدود است .روستای «بیار» در یک کیلومتری جنوب شهر آشخانه و 52 کیلومتری غرب بجنورد قرار دارد ، این روستا آبشاری زیبا به همین نام دارد.این آبشار از ارتفاعات جنوب روستای بیار سرچشمه می‌گیرد و حدود 15 متر ارتفاع دارد،اطراف این آبشار دارای مناظر زیبا ودیدنی است.

آبی که از این آبشار می‌ریزد بسیار خنک و دلپذیر است،جاری شدن آب این ابشار باعث به وجود آمدن مناظر زیبای جنگلی در این منطقه شده است. سالانه مسافران و گردشگران زیادی برای دیدن آبشار زیبای بیار به این روستا سفر می‌کنند و از زیبایی آن لذت میبرند.وجود منابع سرشار طبیعی در شهرستان مانه و سملقان از دیرباز جمعیت­های انسانی را به خود جذب نموده و باعث پرورش فرهنگ­های درخشان در منطقه شده است. وجود آثار تاریخی از دوره­های پیش از تاریخ تا دوره معاصر در بخش­های مختلف این شهرستان گویای استقرار مداوم بشر در این خطه است.

بر اساس پژوهشهای باستان شناسی بخش­هایی از شهرستان مانه و سملقان برای نخستین بار در حدود هشت هزار سال پیش مسکونی شده که آثار آن را می­توان در تپه ...مشاهده کامل متن قلعه خان در دشت سملقان مشاهده کرد.

این شهرستان طی دوره هخامنشی به عنوان بخشی از شهربانی پارت مطرح بوده و طی دوره­های اشکانی و ساسانی نیز بسیار مورد توجه بوده است. پراکندگی محوطه­‌های استقراری، قلعه ­های تدافعی، مراکز مذهبی و نیز کشف سکه­های دورۀ ساسانی در بخش­های مختلف شهرستان گواه این مدعی است.شهرستان مانه و سملقان از نظر جغرافیایی به دو قسمت کوهستانی و دشتی تقسیم می­شود. بخش کوهستانی عمدتاً در جنوب و جنوب غربی شهرستان قرار گرفته و کوه­های قورخورد و حسن­بگ در این محدوده قرار می­گیرند.

بخش دشتی در غرب شهرستان و محدوده­هایی در شمال و مرکز شهرستان را شامل می­شود که مراکز جمعیتی را در خود جای داده است. جریان دائمی رود اترک از بخش جنوبی این شهرستان می­گذرد. به طور کلی وجود منابع آب دائمی و خاک حاصلخیز این شهرستان را به یکی از مناطق عمدۀ کشاورزی استان تبدیل کرده است. رطوبت نسبی بالا و چشمه ­های جوشان باعث ایجاد جنگل­های انبوه و مراتع سرسبز در نوار جنوبی شهرستان و دامنه­‌های رشته کوه ­یامان داغی شده است.

منبع:http://www.ashkhanecity.irhttp://www.dana.

irhttp://tnews.ir.