اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- سد کارون 3
- استان:
- خوزستان
- شهرستان:
- ایذه
معرفی نامه
ساختگاه سد و نیروگاه کارون ۳ در ۲۸ کیلومتری شرق شهرستان ایذه و در فاصله ۶۱۰ کیلومتری مصب رودخانه کارون در شمال شرقی استان خوزستان واقع شده است. این طرح در حدود ۱۲۰ کیلومتری بالادست سد شهید عباسپور (کارون۱) قرار دارد. فاصله هوایی طرح کارون۳ از اهواز، تقریبا ۱۴۰ کیلومتر است. این طرح در کوهستانهای زاگرس غربی با سنگهای رسوبی لایهای و در منطقهای ناهموار، سنگی، زلزله خیز، دارای سنگهای آهکی و آهکی مارنی واقع شده است.
اهداف احداث این سد بتنی 2 قوسی به ارتفاع 205 متر به منظور ذخیره آب، کنترل سیلاب و بالا بردن قدرت تنظیم آب برای مصارف شرب و کشاورزی وهمچنین احداث نیروگاه به ظرفیت 2280 مگاوات جهت تولید سالیانه 4172 گیگاوات ساعت انرژی برق و کنترل فرکانس و افزایش پایداری شبکه برق سراسری میباشد.حوضه رودخانه کارون از دیرباز به عنوان مهمترین منبع تولید انرژی الکتریکی کشور مورد توجه بوده است. شرکت مهندسی بین المللی "هارزا" همراه با شرکت "فرمانفرمائیان" پتانسیل عظیم برقآبی این منطقه را شناسایی کرد. به دنبال این مطالعات، اجرای طرح عظیم سد و نیروگاه شهید عباسپور با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات آغاز و در سال ۱۳۵۵ این طرح راهاندازی شد.
در سال ۱۳۶۸، ادامه مطالعات فاز دوم طرح عمرانی کارون۳ به یک شرکت ایرانی ـ کانادایی (شرکت مهندسی مشاور "مهاب قدس – ایکرز") واگذار شد و این کار تا اوایل تیر ماه ۱۳۷۴ پایان ...مشاهده کامل متن یافت.
از اوایل تیر ماه ۱۳۷۴ نیز فاز سوم (عملیات اجرایی) طرح با مشارکت شرکت مهندسی مشاور "مهاب قدس" و شرکت بین المللی "ایکرز" آغاز شد.تلاشهای شرکتها و نیروهای داخلی در سال 83 به ثمر نشست و در شهریور ماه این سال ساخت بلندترین سد کشور به اتمام رسیدو روز 18 آبان ماه همانسال عملیات آبگیری آغاز گردید. در اسفند ماه سال 83 دو واحد از واحدهای 8 گانه کارون 3 راه اندازی گردیدو از آن پس به فاصله بطور متوسط 3ماه یکی از واحدهای دیگر راه اندازی شدند.ویژگیهای مهم سد کارون 3 عبارتتد از:بلندترین سد احداث شده بتنی در کشوربزرگترین مخزن آبی کشور در میان سدهای بتنی دو قوسیبیشترین حجم بتن ریزی در بدنه سدهای دوقوسی کشوربیشترین حجم حفاری و تزریق در ایران وسومین در جهاندارای بزرگترین مغار نیروگاه (سالن زیرزمینی) در کشوردارای دهمین مغار نیروگاهی بزرگ جهانبزرگترین حوضچه استغراق در کشوربزرگترین سد پایین دست(TPD)درکشوردارای بزرگترین سرریز روزنهای، در میان سدهای کشوردارای بزرگترین تخلیه کنندههای جبرانی، در میان سدهای کشوربیشترین کاربرد انکراژ 63.
5 میلیمتری در کشورساخت و احداث بزرگترین پل زیر قوسی در کشورمنبع :http://fa.iwpco.ir/Karun3/default.aspxhttp://www.
wikipg.com/.