اطلاعات بیشتر


نام مکان:
روستای دروار
استان:
سمنان
شهرستان:
دامغان

معرفی نامه

روستای دروار در انتهای غربی شهرستان دامغان و در فاصله 45 کیلومتری شهرستان دامغان قرار گرفته است.جمعیت ثابت روستا حدود 1200 نفر و در فصل تابستان تا 2 برابر افزایش می‌یابد نشانه‌های باستانی حاکی از دیرینگی این روستا است. معبد چهل دختر، گورستان زردشتی رمه (زرتشتی رومه) و حمام قدیمی آن و کانال زیر زمینی دریان که آب شهر صد دروازه را تأمین می‌کرده نشانه‌های بازمانده از تمدن قبل از اسلام در دروار است. روستای دروار در زمان اشکانیان به عنوان دروازه خزر و شکارگاه فرمانروایان اشکانی مستقر در صد دروازه یا هکاتم پلیس بوده است.

وجود بقایای قلعه‌های اسماعیلی در منطقه گیو و دیوارهای سنگی ستبر در ارتفاعات حوالی روستا بعد از اسلام است. تنگه گیو، شمشیر بر، منسوب به رست یا به زعم برخی امام علی (ع)، چاه دیو بازمانده تفکر اساطیری کهن در این روستا است.این روستا مرکز دهستان تویه دروار واقع در بخش امیرآباد است. دروار در ۵۲ کیلومتری شمال غربی دامغان جای دارد.

فاصله این روستا تا جاده تهران - مشهد (روستای قوشه)، ۱۴ کیلومتر می‌باشد.شغل اصلی مردم روستای دروار نجاری است و بیش از 30 کارگاه صنعتی تولیدات مصنوعات چوبی بالاخص مبل و صندلی چوبی در این روستا مشغول به فعالیت هستند. از دیگر مشاغل معمول در این روستا می‌توان به دامداری، کشاورزِی، بنایی و ..

. اشاره کرد .این روستا نسبت به دیگر روستاهای دهستان، از امکانات ..

.مشاهده کامل متن و جمعیت بیشتری برخوردار است. وجود بقایای قلعه‌های اسماعیلی در منطقه گیو و دیواره‌های سنگی ستبر در ارتفاعات حوالی روستا و قلعه‌های متعدد دیگر حکایت از رونق روستا بعد از اسلام است ، تنگه گیو ، شمشیر بر (منسوب به رستم یا به زعم برخی امام علی (ع) ) ، چاه دیو و..

. بازمانده تفکر اساطیری کهن در این روستا است. در دوره آزار و تبعید علویان ، منطقه پناهگاهی برای آنان بوده است. مزار آنان اکنون در منطقه به امامزاده شناخته می‌شوند.

آب و هوای روستا معتدل و کوهستانی است که باعث سرسبزی و طراوت دشتها و ارتفاعات حوالی شده است و تنوع زیست محیطی ناشی از آن بسیار زیباست. وجود یوزپلنگ آسیایی در این منطقه و شکارگاههای وزرم (Vezerm) و کوشک (Kowshk) و آرسک (Aresk) در کوهپایه‌های نیمه جنگلی سرسبز شمالی انواع حیوانات منطقه کوهستانی را در خود جای داده است. چشمه آب قل قل و انگورستان که آب کشاورزی را تامین می‌کند آرام بخش روح مسافران و اهالی در تابستان است. خانه‌های محکم روستا نشان از معماری اصیل رایج روستا در گذشته‌های دور و نزدیک است.

دالان سبز که تا روستاهای هم جوار ادامه دارد با موسیقی جاری آب و درختان چنار بسیار کهنسال نشان از توجه بیش از حد اهالی به فضای سبز بوده است. آسیابهای بادی و آبی متعدد ، تنوع نان‌های محلی و صنایع دستی ظریف و زیبای روستا برای ساکنان آن مایه مباهات و برای هر بیننده جالب و برای مسافران بهترین ره آورد سفر است. غار گیو تنگه ، معدنهای کهنسال ، آب چک (Chekow) معادن قدیمی و فرآوری سرب و زغال سنگ از دیدنیهای طبیعی روستا است.منبع :http://fa.

wikipedia.org/http://www.tarikhaneh.com/http://www.

ichto.ir/Default.aspx?tabid=694.