اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- چشمه هفت رنگ مجن
- استان:
- سمنان
- شهرستان:
- شاهرود
معرفی نامه
چشمه هفت رنگ مجن شاهرود یکی از جاذبههای گردشگری استان سمنان است .این جاذبه طبیعی تابلوی هفت رنگ زیبایی را در پیش چشمان گردشگران میگذارد. رنگ چشمه هفت رنگ بواسطه چشمه هایی است که با عبور از مواد معدنی متفاوت به رنگهای مختلف دیده میشود. سرمه ای، آبی، فیروزه ای، صابونی، نارنجی، جیوه ای و قهوه ای از رنگ هایی است که در این چشمهها دیده میشود.
مهمترین ماده معدنی چشمه هفت رنگ را گوگردمی باشد و با توجه به خاصیت درمانی زیاد گوگرد این چشمه از گذشته مورد توجه اهالی منطقه بوده است و در قدیم اهالی منطقه برای درمان بیماریهای پوستی و استخوانی از آب این چشمهها استفاده میکردند.در حال حاضر از آب این چشمهها در بخش کشاورزی استفاده میشود .چرا که پس از عبور مسافتی رنگ و بوی آب نیز تقلیل مییابد.دلیل تنوع رنگی این چشمهها به خاطر عبور و جوشش آب از دل خاک و کانیهای معدنی منطقه است که نیازمند مطالعه زمین شناسی بیشتر است.
چشمه هفت رنگ در حوزه استحفاظی شهرستان شاهرود و در دامنۀ جنوبی رشته کوه البرز شرقی در شمال شهرستان شاهرود واقع شده و به دلیل واقع شدن در مسیر ارتباطی گرگان و شاهرود و آب و هوای خنک مورد توجه گردشگران طبیعت و مردم منطقه است. این چشمه در محلی روبروی باغات منطقۀ گردشگری فرحزاد و در فاصله 5 کیلومتری از سه راهی مجن واقع است.همچنین چشمههای هفت رنگ در فاصله 4 کیلومتری شمال ..
.مشاهده کامل متن شرق فرحزاد واقع هستند.چشمه هفت رنگ مُجن از نوع چشمههای گوگردی است که در ۲۵ کیلومتری شمال شاهرود در میان شکاف درههای دامنه قله ۴۰۰۰ متری شاهوار واقع شده که این دره به دو دره کوچکتر تقسیم میشود. در یکی از این دره ها، آب سفید چشمه جاری است که آشامیدنی است و در درهی دیگر چشمههای رنگی قرار دارد این چشمههای رنگی در جداره و کف رودخانه تابلوهای نقاشی زیبایی را خلق میکند که چشمان هر بیننده ای را محسور زیبایی خود مینماید .
قبل از رسیدن به این چشمههای معدنی بوی خاصی در منطقه به مشام میرسد . از یکی از این چشمهها که از کانسارهای گوگردی عبور میکند از فاصله ای دور بوی گوگرد حس میشود . از آنجایی که بسیاری از مواد معدنی از خود، گاز و بخار هایی ساطع میکنند میتوان با آزمایشات مختلف نوع آنها را تشخیص داد و به کمک آنها مواد معدنی اصلی را شناسایی کرد .همچنین در اطراف منطقه، چشمه هایی در حال جوشش هستند که دارای مواد معدنی جیوه دار بوده و از آنها بخار جیوه بلند میشود که به آسانی قابل تشخیص است.
سرانجام آب این چشمهها با رنگهای گوناگون در مسیر خود با هم ترکیب شده و تقریباً آب صابون مانندی را تشکیل میدهند و با آب سفید چشمه تلاقی یافته که هر چقدر از محل دورتر میشوند رنگ آنها به سفیدی گراییده تا جایی که جهت استفاده کشاورزی در منطقه گرآب (گرو) اثری از رنگ و بوی آن یافت نمیشود.نزدیکی این چشمهها به اتوبان شاهرود – گرگان و ترد بسیاری که در این محور وجود دارد و نیز نزدیکی به منطقۀ فرحزاد، قلۀ 4000 متری شاهوار و منطقۀ چالچالیان در بالا بردن توجیه اقتصادی سرمایه گذاری در این منطقه نمونه گردشگری نقش به سزای دارد.منبع:http://semnan.isna.
ir/http://mojenma.persianblog.ir/post/9/http://hamshahrionline.ir/details/233082http://khorasannews.
com/OnlineNews.ahttp://vazeh.com/http://www.pars-anjoman.
ir/forum/thread36346.html.