اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- بقعه بکیر بن اعین
- استان:
- سمنان
- شهرستان:
- دامغان
معرفی نامه
آرامگاه عالم برجسته بکیر بن اعین (ره) یکی از زیارتگاههای شهرستان دامغان میباشد.این بقعه متبرک که به صورت زیارتگاه مورد احترام خاص علماء و شهروندان دامغانی قرار دارد، در خیابان شهدا واقع و در جوار آن مسجد بزرگ و باشکوهی به نام مسجد النبی ساخته شده است.بکیر فرزند اعین و معروف به ابو عبدا..
. و ابوالجهم از فرزانگان خاندان اعین است.آل اعین خاندان بزرگی هستند که در کوفه سکنی گزیدند و از خواص شیعه و در زمرهی ارادتمندان واقعی ائمه اطهار (ع) به شمار میآیند .ایشان در کسرت نفوس و مدت خدمت به خاندان عصمت گوی سبقت را از دیگران ربوده اند و تعداد کثیری از ایشان در زمره فقهاء ادبا و محدثین میگردند .
سر سلسله آ ل اعین ، اعین بن سُنسُن یاسِِِِنسِن شیبانی بوده و بدین جهت به آل اعین و آل سنسن معروف هستند و گاهی از آنها به بنی اعین ، بنی سنسن نیز نام برده شد .بکیر از محضر علمی و مکتب امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع)بهرهها برده و به طور مستقیم از امام محمد باقر (ع) روایت نقل نمود.فرزند زراره (برادر بکیر )در بحار الانوار نقل کرده است که :همراه بکیر به حضور امام محمد باقر رسیدیم ،نخستین دیدار بکیر با امام باقر (ع) در مراسم حج و سرزمین منا بود،او نزد امام صادق (ع) مقامی و منزلتی داشت .برخی وی را از مفسرین و صاحب مسند قضاوت دانسته اند .
علامه شیخ ابو الحنی براین باور است که وی از ...مشاهده کامل متن مفسران بوده و در نیشابور مسند قضاوت داشته است.
بر اساس اطلاعات بدست آمده از کتیبه منصوب بر بالای ایوان مقبره ،مدفون آرامگاه متوفی به سال 156 هجری .ق. و صحابی خاص امام باقر (ع) و امام صادق (ع) میباشد.باخبر درگذشت بکیر ،امام صادق فرمود:خدا او را رحمت کند ،آگاه باشید که خدا او را میان پیامبر(ص)و علی (ع)قرار داد.
مطلب خان حاکم دامغان بر مزار این عالم ربانی و سعید همدانی گنبدی به ارتفاع شش ذرع ساخت.از او فرزندانی به نامهای عبد اله ،جهم، عبدالمجید ،عبد الاعلی ،زید و عمر به یادگار ماند که عبد اله و عبدالمجید از اصحاب ائمه(ع)و راویان حدیث بودند. همچنین حسن بن جهم نوه بکیر در رکاب امام کاظم (ع) و امام رضا (ع) قرار گرفت.از بکیر و برادر دیگرش زراره احادیث معتبر فراوانی نقل و به بیان آن دو بزرگوار استناد شده است .
منبع:http://www.negahmedia.ir/http://harameyar.com/http://didar.
gohardasht.com/http://www.damghanoghaf.ir/.