اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- قلعه پیروزگت
- استان:
- سیستان و بلوچستان
- شهرستان:
- چابهار
معرفی نامه
در روستای نمونه گردشگری تیس که در پنج کیلومتری چابهار قرار دارد قلعه ای متعلق به دوره اشکانیان و ساسانیان به نام قلعه پیروز گت به جا مانده است. "گت" در زبان بلوچی به معنای رئیس ،بزرگ و سردار آمده است و با توجه به آثار باقی مانده از این قلعه که مشابه به بناهای دوره اشکانیان است ،نام پیروز نیز احتمالا همان پیروز ساسانی است که به "کوشان شاه "ملقب بوده ونظر برخی مورخان بر این گمان صحه میگذارد.آثاری از برجها در ضلع شمالی و جنوبی دیده میشود. در قسمت ضلع شمالی دو اطاق کوچک در اندازههای 3*2 متر به منظور دیدبانی روی یک گوشواره زمین مانند دو طبقه واقع شدهاند.
بلندترین قسمت دژ و برج بر روی همین گوشوارهاست و بر اطراف اشراف دارد. در گوشههای شرقی و غربی در مرکز حیاط دژ آثاری از سکوهای بلند که از سنگ تراشیده ساخته شدهاند آشکار است و بخشهایی که باقی ماندهاند نشان دهنده محلی برای اجتماع، عبادت یا نشستن اهل دژ در یک مجلس بودهاست.سنگهای به کار رفته در بناها غیر آهکی هستند که از جایهای دیگری به اینجا آورده شدهاند زیرا جنس خود تپه آهکی و سیلیسی میباشد. این بنا با توجه به آثار باقی مانده مشابه بناهای دوره اشکانی است و نام پیروز ساسانی این احتمال را بیشتر میکند.
این اثر بر فراز یک تپه در وسط دره تیس واقع است ارتفاع تپه از ارتفاع دورشته کوه اطراف تپه بیشتر نیست. بلندى این محل تقریباً ...
مشاهده کامل متن 1/5 تا 2 برابر ارتفاعات اطراف دره در محل روستاى تیس مى باشد. تپه از تخته سنگهایى از جنس رسوبى و آهکى تشکیل شده است. آثارى از زراعت و آبادانى در اطراف تپه پیروزگت دیده مى شود راه ورود به تپه سخت و پرخطر است.در قسمت پایین تپه و در اطراف آن آثارى از دیوارهاى سنگى بزرگ و قلوه سنگ و ساروج با قدمت خیلى زیاد دیده مى شود.
قسمتهاى متفرقى از دیوارها باقى هستند. ضخامت دیوار 2/5 تا 4 متر و ارتفاع آن در بعضى نقاط به 12 متر مى رسد. بین دیوارهاى اصلى اطراف تپه دیوارهایى با ضخامت کمتر و به موازات دیوار اصلى دیده مى شود که از یکدیگر 8 متر فاصله دارند و 200 متر طول دارند.منبع :http://vazeh.
com/http://www.mojnews.com/با تشکر از الهام مرادیhttp://www.iribnews.
ir/http://www.tebyan.net/.