اطلاعات بیشتر


نام مکان:
آبشار پونه زار
استان:
اصفهان
شهرستان:
فریدونشهر

معرفی نامه

شهرستان فریدونشهر با توجه به موقعیت آب و هوایی و کوهستانی بودن ، وجود چشمه سارها و انواع گیاهان و گلهای زیبای وحشی در دامنه‌ها و کوهسارها ،‌هر بیننده ای را در فصل بهار و تابستان مجذوب می‌کند.طبیعت زیبا و زاید الوصف شهرستان فریدونشهر هر ساله در ایام بهار و تابستان پذیرای خیل عظیمی از مشتاقان به طبیعت است. طبیعت زیبا و آب و هوای چهار فصل فریدونشهر، این منطقه را به مقصدی برای گردش‌های یک روزه تبدیل کرده است.آبشار پونه زار یا بیدنیانی یکی از زیباترین آبشارهای ایران و از شاخص‌ترین تفرجگاه‌های منطقه است که در فاصله ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان فریدونشهر ، در نزدیکی روستای دربند (پس از روستای چغیورت) از ارتفاعات زاگرس مرکزی سرچشمه می‌گیرد و دارای چندین سرچشمه خنک و گواراست.

مسیر دسترسی به آن در حدود 3 کیلومتر به صورت پیاده‌روی در شیب نسبتاً ملایم رو به پایین است. بعد از روستای چغیورت و با حدود نیم ساعت پیاده روی در نزدیکی روستای دربند واقع است. نام قدیم این مسیر آخوره پایین و نام جاده بالاتر آخوره بالا بوده است. ارتفاع آبشار پونه زار 70 متر است و در بالا دست آن ده‌ها چشمۀ زلال و گوارا و در پائین دست آن چندین پروژۀ پرورش ماهی قرار دارد.

به دلیل آن که از چشمه‌های آن در پایین دست می‌باشد می‌توان از نزدیک این آبشار را مشاهده کرد. بیشتر آبشارهای استان اصفهان در دو شهرستان فریدونشهر و سمیرم ...

مشاهده کامل متن قرار دارند که با توجه به اطلاعات وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، آبشار پونه زار شهرستان فریدونشهر با ۷۰ متر ارتفاع مرتفع‌ترین آبشار استان و ششمین ابشار مرتفع ایران است.این آبشار بدلیل رویش پونه در آبراهه‌های آن به آبشار پونه زار و به زبان گرجی به بیدنیانی معروف است. دبی آب آن حدود یک هزار لیتر در ثانیه قرار گرفته که از برف کوه‌های زاگرس مرکزی تأمین می‌شود. بسیاری از گلهای وحشی و دارویی ایران را می‌توان در کوه‌های این منطقه یافت.

چشمه‌های پرآب این منطقه به سمت غرب سرازیر شده و در نهایت،سرچشمه‌های رود دز را تشکیل می‌دهند. چشمه لنگان در این منطقه،از آبدهی بالایی برخوردار است و از آن،جهت تامین آب شرب مردم فریدونشهر استفاده می‌شود. چشمه لپه نیز در حدود دو کیلومتری چشمه لنگان واقع است و خروج آب از این چشمه به طور متواتر است به طوری که مدت حدود یک ربع آب از زمین خارج شده و سپس جریان خروج آب قطع می‌شود. آبشارهای این منطقه بیشتر بین شهرستان‌های داران و فریدونشهر و در بین چشمه سارها واقع اند.

جهت دسترسی به آبشار پونه زار، از مسیر شهرکرد ، جاده شیخ شبان ، روستای کمیشک ، سنیگرد ، اسکندری ، خویگان به شهر داران و از آن جا به طرف فریدون شهر حرکت می‌کنیم در مسیر روستا‌های برف انبار ، خمسلو ، خویگان ، صادقیه ، بیجگرد ، پادجان را پشت سر می‌گذاریم تا به فریدون شهر می‌رسیم که در ۱۷۰ کیلو متری شهرکرد و ۱۵۵کیلو متری شهر اصفهان قرار دارد پس از عبور از فریدون شهر به یک سه راهی می‌رسیم که سمت راست آن بطرف پونه زار و مسیر چشمه لنگان می‌رود یعنی اگر جاده را مستقیم ادامه دهیم به چشمه لنگان می‌رسیم ولی مسیرمان را به سمت روستای چغیورت تغییر مسیر می‌دهیم و از روستای چغیورت تا آبشار ۱۳ کیلو متر فاصله است که حدودا ۱۸۳کیلو متر تا شهرکرد آبشار فاصله دارد و ۲/۵ساعت زمان نیاز دارد .در کنار جاده تابلو آبشار معلوم است و محلی برای پارک وسایل نقلیه در اطراف آن تهیه شده ، بعد از پارک کردن ماشین‌ها و گرفتن کوله بر پشت بعد از ۳ کیلو متر پیاده روی در شیب نسبتا ملایم رو به پائین بر روی سر چشمهای آبشار سوار می‌شویم بعد از لذت بردن از این همه چشمه که از تمام قسمت‌ها جاری است به سمت پائین به طرف دره در یک شیب تند و ریزشی در غرب آبشار به پائین حرکت می‌کنیم ، بعد از ۲۰۰متر طی مسیر به سمت پائین چشممان به زیبا‌ترین صحنه هائی که معمولا در خواب و خیال قابل تصور است می‌افتد و بعد از سیر و سیاحت و رفتن به سمت دهانه آبشار از مسیر سمت شرق دره در جاده پا کوب حرکت می‌کنیم تا به دو پرورش ماهی می‌رسیم سپس به سمت تاسیسات پرورش ماهی رفته و از جاده خاکی پروش ماهیها به سمت محل پارک ماشین‌ها بر می‌گردیم ، مسیر شیب تندی دارد ولی بی خطر و راحت است .منابع:http://pounezar.ir/2056http://pounezar.

ir/10592http://www.wikipg.com/wikihttp://www.imna.

ir/vdcfyxdyyw6djya.igiw.htmlhttp://wiki.pakoob.

com/index.php?title=%D9%BE%D9%88%D9%86%D9%87_%D8%B2%D8%A7%D8%B1.