اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- منطقه حفاظت شده میان جنگل
- استان:
- فارس
- شهرستان:
- فسا
معرفی نامه
منطقه حفاظت شده میان جنگل فسا با 56528 هکتار مساحت، در 90 کیلو متری جاده شیراز-فسا و در شمال غربی شهرستان فسا واقع گردیده است. این منطقه اولین بار در خرداد سال 1367 جزو مناطق شکار ممنوع قرارگرفت وبه لحاظ اهمیت زیستگاهی منطقه خصوصا تنوع گونههای گیاهی موجود درآن اسفند ماه 1375 بعنوان منطقه حفاظت شده اعلام گردید. اقلیم منطقه حفاظت شده میان جنگل فسا از نوع نیمه خشک سرد و کوهستانی میباشد. این منطقه همچنین به لحاظ دارا بودن چشمههای گوارا و چشم اندازهای زیبا از نظر جذب توریسم دارای اهمیت است.
از زیباییهای منطقه میتوان به دره نقشه و دره لای تاریک نام برد که از اطراف بوسیله کوههای جنگل، نظر آباد و کوه بره به طور طبیعی محصور میباشد. دره قشقه (لای تاریک) دارای پوشش گیاهی مناسب و محل تکثیر گونههای نادر گیاهی میباشد. از چشمههای مهم منطقه میتوان چشمه کل، چشمه قشقه، چشمه بجشک، چشمه تزنک، چشمه چالبا و چشمه گچ بزرگ را نام برد.چشمه اهروم در 30 کیلومتری شهرستان فسا و در ارتفاعات کوه اهروم واقع گردیده است.
پوشش گیاهی منطقه مذکور بسیار غنی و شامل انواع درختان کیکم , پسته وحشی با بوته هایی مانند کلاه میر حسن , گون و ... میباشد با شصت دقیقه پیاده روی به این منطقه زیبا دسترسی مییابیم.
چشمه تزنگ نیز در 10 کیلومتری شهرستان سروستان و در 1500 متری جاده آسفالته شیراز – فسا قرار گرفته است. دسترسی ...
مشاهده کامل متن به این چشمه راحت است و توسط وسیله نقلیه به نزدیکی چشمه میتوان رسد.چشمه بادگیر نیز در 20 کیلومتری شهرستان فسا و در ارتفاعات کوه بادگیر و باغ صمد واقع گردیده , پرندگان و پوشش گیاهی منطقه بسیار متنوع میباشد دسترسی به این چشمه نیز به راحتی صورت میگیرد.پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده میان جنگل فسا بسیار غنی بوده و بالغ بر ۳۲۵ گونه گیاهی در این منطقه میروید که متعلق به ۶۴ تیره گیاهی هستند. آنچه در این فهرست بیشتر جلب توجه میکند گیاهان دائمی و اغلب بوته ای، درخت و درختچه ای مـی باشند.
در میان گیاهان شناسائی شده ۴۱ گونه از آنها در ردیف گیاهان انحصاری هستند که یک گونه از آنها در معرض خطر و بقیه در ردیف عناصر کم خطر یا به اصطلاح بومی با پراکندگی وسیع میباشند. در ضمن یکی از گونههای شناسایی شده در منطقه برای اولین بار از ایران گزارش میشود. وجود ۴۱ گونه انحصاری در این منطقه حکایت از یک بانک ژن گیاهی قوی را دارد.تنوع زیستی این منطقه حائز توجه و اهمیت است.
گونه هائی از ردههای پستانداران (مثل کل و بز، قوچ و میش، گرگ، روباه، گراز و ...) و پرندگان (مثل انواع بازهای شکاری ( شاهین، بحری و بالابان)، کلاغ نوک سرخ، باقرقره شکم سیاه و هوبره) و خزندگان (مثل لاک پشتهای مهمیزدار و خزری، انواع مارمولک، سوسمار و مارها) و دوزیستان در این منطقه زندگی میکنند.
از رده ماهیان به علت عدم وجود رودخانههای دائمی و تالابها و برکهها در منطقه هیچ گونه ای وجود ندارد. به هر شکل تنوع گونه ای این منطقه که در سالهای اخیر تحت مدیریت قرار گرفته و از توانائی مناسبی برخوردار است، میتواند رشد بیشتری داشته باشد.بارگاه مطهر امامزاده اسماعیل نیز که یکی از زیارتگاههای معروف استان فارس میباشد و در ۳۵ کیلومتری شهرستان فسا واقع شده است در این منطقه قرار دارد. امامزاده اسماعیل را شخص پاک و اندیشمند دانسته اند و صاحب ترجمههای بسیار و در کتاب عین المعجزات از وی نامبرده شده است.
نسبت وی به ابوالقاسم علی بن موسی امام جواد (ع) میرسد. منطقه مذکور دارای امکانات رفاهی – تفرجگاهی شامل زائرسرا، مهمانسرا، پارک جنگلی، استراحتگاه، نمازخانه و پایگاه امداد جاده ای میباشد. منابع:www.doe.
irhttp://www.iew.ir/http://www.yjc.
ir/http://tnews.ir/newshttp://shekarban.com/viewtopichttp://www.tasnimnews.
comhttp://www.salamfasa.com/.