اطلاعات بیشتر


نام مکان:
باغ هفت تن ( موزه سنگ )
استان:
فارس
شهرستان:
شیراز

معرفی نامه

آدرس : باغ هفت تن در شیراز ، انتهای بلوار هفت تنان ، روبروی خیابان چهل مقام واقع شده است.عمارت باغ هفت تن ، ( بقعه هفت‌تنان ، تکیه هفت‌تنان ، عمارت هفت تن ) یکی از بناهایی می‌باشد که در زمان سلطنت کریم خان‌زند ساخته شده است. این بنا که در شیراز و شمال چهل تنان واقع شده است ، باغ زیبا و سرسبزی در دامنه کوه تخت ضرابی یا کوه چهل مقام می‌باشد.به علت وجود هفت قبر از هفت عارف بزرگ در این باغ ، نام این باغ را " هفت تن " نهادند.

ناگفته نماند به دستور کریم خان روی قبر هر کدام از این عارفان بزرگ ، سنگ بزرگ بدون کتیبه‌ای نصب شده است. این باغِ با صفا و زیبا در شمال آرامگاه " حافظ " می‌باشد ، و از جمله بزرگان دفن شده در این باغ می‌توان به شاه شجاع شهریار آل مظفر ممدوح خواجه حافظ اشاره کرد که در سال 776هجری در اینجا آرام گرفته است.لازم به توضیح است که قدمت این باغ به سده‌های پیش از عهد زندیه باز می‌گردد اما عمارت آن از بناهای دوره کریم خان زند محسوب می‌شود ، و در مجموع هفت‌تنان یکی از قدیمی‌ترین اماکن تاریخی شیراز است.عمارت هفت تنان در سال 1337شمسی ، توسط محمد باقر جهان میری مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

ایوانی رفیع و تالاری که سقف آن بر دو ستون بزرگ یکپارچه استوار می‌باشد یکی از دیدنی‌های این عمارت است ؛ همچنین در طاقچه‌های بالای آنها ، پنج مجلس توسط نقاشی هایی با رنگ روغن روی گچ با موضوعاتی همچون ، درویشی با تبرزین و کشکول ، نقش موسی در حال شبانی ، منظره شیخ صنعان و دختر ترسا ، نقش ابراهیم ، و نقش درویش جوان نقاشی شده و از شاهکارهای نقاشی دوران زندیه محسوب می‌شود. در وسط عمارت نیز حوض بزرگی قرار دارد که در گذشته آب این حوض از آب رکن آباد تأمین می‌شده است.امروزه از عمارت هفت تنان به عنوان " موزه سنگ " نیز استفاده می‌شود. ناگفته نماند که سنگ‌های موجود در موزه سنگ هفت تنان ، مربوط به سده‌های سوم تا یازدهم هجری قمری می‌باشد.

این سنگ‌ها با انواع خطوط کوفی ، ثلث ، نستعلیق دیوانی ، توقیع ، تعلیق- نسخ و… تزیین شده اند.موزه سنگ‌های تاریخی فارس یا عمارت هفت تنان ، در تاریخ 15/10/1310 به شماره 74 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.گفتنی است این باغ موزه از ساعت 08:00 الی 20:00 ، پذیرای علاقمندان می‌باشد.منبع : http://fa.

wikipedia.orghttp://www.vajehyab.comhttp://www.

eshiraz.irhttp://www.negahmedia.ir.