اطلاعات بیشتر


نام مکان:
دریاچه پریشان ( فامور )
استان:
فارس
شهرستان:
کازرون

معرفی نامه

آدرس : این دریاچه در استان فارس ، شهرستان کازرون ، 15کیلومتری شرق شهر کازرون واقع شده است.درست در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون ، یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین با مساحتی بالغ بر۴۳۰۰ هکتار و حوزه آبریز ۵/۲۶۶کیلومتر مربع ، به نام " دریاچه پریشان " قرار دارد. این دریاچه که به " دریاچه فامور " نیز مشهور است ، ارتفاع 820 متری از سطح دریا را دارا است. لازم به توضیح می‌باشد که در اردیبهشت ماه مساحت این دریاچه به حداکثر خود می‌رسد.

پریشان ، در کنوانسیون رامسر به عنوان تالاب بین‌المللی ثبت گردیده‌است و در تقسیم بندی مناطق جزء منطقه حفاظت شده محسوب می‌شود.دریاچه پریشان در احاطه کوه‌های اطراف می‌باشد و به گونه ای است که فاصله دریاچه نسبت به کوه از طرف شمال حدوداً ۴ الی ۵ کیلومتر می‌باشد و از طرف جنوب حدوداً ۵۰۰ متر است. همچنین این دریاچه از شمال به روستاهای مالکی ( هلک ، پریشان ) ، روستای عرب فامور ، روستای سی سخت و از قسمت شرق به قلعه نارنجی ، جروق ، و نیز از جنوب به قلعه نرگس زار ، و از غرب به روستاهای شهرنجان ، زوالی و ایازآباد محدود می‌شود.دریاچه فامور یا پریشان که توانسته طی میلیون‌ها سال اکوسیستم پایداری داشته باشد ، دارای گونه‌های جانداری از قبیل ماهی زردک ، ماهی سرخه ، ماهی پرک و مار ماهی آب شیرین (۴ گونه ماهی بومی ) و نیز ماهی کپور ، ماهی فیتوفالک و آمور ( .

..مشاهده کامل متن چند گونه ماهی وارداتی که در سال ۱۳۶۸ به دریاچه وارده شده‌است. ) می‌باشد.

لازم به ذکر است که از گونه‌های وارداتی به این حوزه آبی ، تنها کپور معمولی با شرایط پریشان سازش پیدا کرده و دو گونه دیگر مشکلاتی را در این دریاچه به وجود آورده‌اند. دریاچه پریشان که در زبان محلی " پیرشون " نیز نامیده می‌شود ، زیستگاه گونه‌های نایابی از آبزیان و 353 گونه از پرندگان مهاجر و بومی همچون درنا ، پلیکان پاخاکستری ، فلامینگو ، غاز ، انواع اردک ، چنگر اردک مرمری ، اردک سر سفید ، آبچیلیک ، اگرتها ، طاووسک ، حواصیل ، بوتیمار ، گاوچرانک و عروس غاز نیز می‌باشد. ناگفته نماند پرندگان مهاجر دریاچه از نیمه دوم آبان تا اسفند ماه در این منطقه زمستان را به سر می‌برند و در فصل بهار به منطقه سیبری در روسیه ، و یا کانادا و دانمارک باز می‌گردند. از جمله گونه‌های جانوری این منطقه می‌توان به لاک پشت ، روباه معمولی ، شغال ، گراز ، خرگوش ، عقاب شاهی ، مار چلیبر ، قورباغه مردابی معمولی اشاره کرد.

تنها دریاچه آب شیرین فلات ایران دارای عمق 5/3 تا 5 متری می‌باشد و منبع اصلی تأمین آب دریاچه از آبراهه‎هایى است که از کوه فامور سرچشمه می‎گیرند. همچنین صدها چشمه کوچک و بزرگ مناطق دشت ارژن و دشت فامور ، آب مورد نیاز دریاچه پریشان را تأمین می‌کنند.نى ، لوئى ، جگن ، پیرز ، سریش ، پشم لاخى ، گوشاب و..

. از جمله پوشش گیاهی این دریاچه می‌باشند و ناگفته نماند که تنها گیاه آبزی که در بستر دریاچه پریشان گسترده شده است ، وى جیس مرینا نام دارد که در زبان محلی به آن خارماهی نیز گفته می‌شود. این گیاه به عنوان غذای اصلی ماهى زردک ( گونه بومى ) محسوب می‌شود.گفتنی است که باستان شناسان قدمت حضور انسان در دریاچه پریشان را با توجه به یافته هاشان مربوط به اوایل دوران ساسانی می‌دانند.

منبع : http://www.asrekazeroon.irwww.jonoubnews.

irwww.daryacheparishan.blogfa.comhttp://kazeroongeo.

blogfa.comhttp://www.kazerunsfu.ac.

irhttp://fa.wikipedia.org.