اطلاعات بیشتر


نام مکان:
روستای تادوان
استان:
فارس
شهرستان:
جهرم

معرفی نامه

" روستای تادوان " ، یکی از روستاهای توابع شهرستان جهرم می‌باشد که در مسیر اصلی جاده شیراز – جهرم واقع گشته است. این روستا فاصله 23 کیلومتری از مرکز بخش خفر را دارا می‌باشد. قدمت تادوان به بیش از ۲۵۰۰ سال باز می‌گردد و از جمله آثار تاریخی این روستا می‌توان به حمام قدیمی ، نقاره خانه ، خانه گبرها ، پل قدیمی و … اشاره داشت. این روستای جلگه ای ، جز روستا‌های گرمسیری می‌باشد و شغل بیشتر اهالی تادوان باغداری و زراعت ، و محصولاتشان غلات ، برنج ، مرکبات و خرما است.

همچنین 965 تن سکنه در این روستا زندگی می‌کنند و ناگفته نماند که آب این روستا از رودخانه قره آغاج و چشمه تأمین می‌شود. در کنار رودخانه قره آقاج یکی از بزرگترین غارهای ایران به نام " غار تادوان " قرار دارد.در شمال روستای تادوان ، درست در تنگ تادوان ساختمانهای خرابه ای موجود است که معروف به قلعه گبرها و نقارخانه است . تاریخ و منظور از بنای آن‌ها مشخص و معلوم نمی‌باشد اما مشهور است که مقبره ای بوده‌اند.

جلال طوفان درکتاب شهرستان جهرم درباره تادوان چنین می‌نویسد: " تادوان دردوران گذشته دارای شهرت فراوانی بوده است و محصولات آن به اصفهان یعنی پایتخت صفویان میرفته است. تادوان به علت آب وهوای مطبوع ازقدیم جلب توجه سیاحان و اروپاییان میبوده.. و از گرمای بندرعباس به باغستان‌های آن پناه میبرده اند.

"تاورنیه می‌نویسد: " روزبیستم مارس 1665 ( 1064ه-ق ) پس ازحرکت ازکاروانسرای خفر ( که احتمالا مقصود همین کاروانسرای مخروبه آسمانجرد است ) و پس از عبور از رودخانه و طی نمودن جاده ، به جلگه ای میرسیم که چهار پنج لیو محیط آن است و بنام وادیوان خوانده میشود. قسمت عمده جلگه ، پوشیده از درخت نارنج و لیمو و انار است و بقیه جلگه مزارع زیبای گندم و جو میباشد. کلیه نارنج و لیمو و انار اصفهان از اینجا تامین میشود. همچنین انگلیسی‌ها و هلندی هایی که درهرمزاقامت دارند ، تا اواخر تابستان را در اینجا میگذرانند.

و از هوای خنک و رودخانه و باغستان‌ها استفاده میکنند ....

"شاردن نیز می‌نویسد: " بین خفر و مخک درنیم فرسنگی سمت راست جاده قصبه مشهوریست که بنام تادوان میخوانند. این منطقه یکی از زیباترین مناطق فارس بوده و در انتهای جلگه خفر قرار دارد. درکوهستان‌های مجاورآثار قصور ( قصرها ) قدیمه و نشانه هایی از مساکن پُر شکوه گذشته دیده میشود. از همه این قراین چنین بر می‌آیدکه قبل از استیلای عرب این نقطه اهمیت بسزایی داشته.

اهالی قصبه ،خرابه‌های زیبای بالای کوه‌ها را " خانه گبران " میخوانند. و در قسمت دیگر روستا غارهایی وجود دارد که در جلو آن‌ها دیوارهایی از سنگ و ساروج ساخته شده است ...

. "منبع : http://mirasjahrom.irwww.tasnimnews.

comhttp://tadevan.blogfa.comhttp://fa.wikipedia.

orghttp://www.iranvillage.irhttp://www.parchingroup.

blogfa.compasinejahrom.ir.