اطلاعات بیشتر


نام مکان:
آّبشار ورچور
استان:
قزوین
شهرستان:
قزوین

معرفی نامه

آبشار ورچر ، آبشاری در ۶ کیلومتری شرق روستای رزجرد می‌باشد . آبشار ورچر با ارتفاع بیش از ۳۰ متر و محصور بودن در حصاری از صخره ، یکی از زیباترین آبشارها لقب گرفته است. مردم رزجرد به گویش خود ، آبشار را " چُر " و به اطرافش " ور چُر " می‌گویند و این آبشار به همان گویش ، " ورچر " نام گذاری شده است. برای رسیدن به آبشار باید از بین صخره‌ها عبور کرد ، همین امر و همچنین دوری از راه‌های اصلی ، باعث شده تا این آبشار بیشتر پذیرای کوهنوردان باشد.

بیشترین دبی آبشار مربوط به اوایل سال است و اردیبهشت بهترین زمان برای سفر به این منطقه است. در کنار آبشار و دره پایین آن به علت وجود درخت‌های زیاد، با گونه‌های گیاهی متنوع مانند بید، سرو کوهی، تمشک، گون، خاکشیر، سرخس، پونه و بادام وحشی ، منظره ای سرسبز و فوق العاده ای به وجود آمده است . برای رسیدن به این آبشار باید از میدان مینودر (غریب کش) قزوین به سمت الومت حرکت کرد و پس از طی مسافتی 21 کیلومتری به روستای رزجرد رسید و از این پس ضمن جدا شدن از جاده اصلی (الموت) و طی راه خاکی به مدت 1 ساعت به آبشار رسید.نام این روستا در زبان محلی ززی‌یَرد (Zeziyard) نامیده می‌شود.

نام این روستا در ابتدا یزدگرد بوده اما پس از ورود اسلام به ایران و معرب شدن نام آن به یزدجرد تغییر یافت و پس از گذشت زمان به رزگرد تغییر نام یافت و پس از آن نام فعلی آن که رزجرد می‌باشد ...مشاهده کامل متن جای خود را ثابت کرد.

این روستا در فاصله ۲۱ کیلومتری شمال شرقی شهر قزوین و در مسیر جاده الموت واقع شده‌است و به دلیل داشتن آب و هوای مناسب، باغچه سراهای تفریحی و کوهستانی بودن پذیرای اهالی قزوین به ویژه در تعطیلات است. گردشگران و بازدیدکنندگان قلعه الموت و دریاچه اوان نیز از این روستا می‌گذرند.جاذبه‌های گردشگری روستا :دژهاقلعه سنگرود: این قلعه در زبان محلی به«قاله سنگه رو» (Ghala Sanga Rou) معروف است.قلعه: دیوارهای قدیمی این قلعه که از خشت و ساروج درست شده اند هنوز پابرجا هستند و احتمالاً یکی از برج‌های دیده بانی فرقه اسماعیلیه (حسن صباح) می‌‌باشد.

اماکن مذهبیامامزاده محمد از نوادگان امام حسن مجتبیامامزاده ابراهیمامامزاده ابراهیممناطق دیدنیآبشار ورچر (Varchor)باغچه‌سراهای باباشفیع، غزل، رسپینا، پردیس، بیشه و ...کوه یخبند (البته در بین اهالی قزوین به «شجاع الدین» معروف است)هفت چشمهچشمه اولی کرو (OliKarou)منبع :http://fa.

wikipedia.orghttp://www.nividar.com.