اطلاعات بیشتر


نام مکان:
دریاچه نمک ( دریاچه آران - دریاچه مسیله )
استان:
قم
شهرستان:
قم

معرفی نامه

آدرس : 35 کیلومتری شمال شرقی شهر آران و بیدگل - دریاچه نمکدریاچه نمک قم با طول ۸۰ و پهنای ۳۰ کیلومتر، یک فرونشست زمین‌ساختی است که در ارتفاع حدود ۷۹۵ متر از سطح دریای آزاد تشکیل شده و فاصله آن تا قم حدود ۶۲ کیلومتر است و در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهر آران و بیدگل واقع است.به نام‎های دیگری چون دریاچه نمک کاشان، دریاچه نمک قم، دریاچه قم، دریاچه آران و دریاچه مسیله، یاد می‎شود و نام دریاچه نمک بیشتر به کار می‎رود و انتخاب این نام به دلیل شوری بسیار زیاد دریاچه است به طوری که در فصل تابستان قطعات نمک روی آن شناور می‎شود. دریاچه نمک آران و بیدگل در اکثر ماه‌های سال خشک و پوشیده از نمک است. در ماه‌های بارندگی ارتفاع آب این دریاچه در بعضی از مناطق به ۲ سانتی متر می‌رسد ولی پس از تابش خورشید به سرعت تبخیر می‌شود.

وسعت این دریاچه در حدود ۶۴۷ کیلومتر مربع می‌باشد هر چند وسعت و شکل این دریاچه متناسب با واردات آب و میزان بارندگی در فصول مختلف سال فرق دارد. در مواقع بارندگی وسعت آن زیاد است ولی در تابستان و پاییز وسعت آن کاهش می‌یابد. این دریاچه شکلی شبیه به یک مثلث دارد که راس آن به سمت شمال است. زمینهای اطراف این دریاچه بشدت باتلاقی می‌باشند که وسعت باتلاقها در منطقه غرب دریاچه به مراتب وسیعتر از مناطق دیگر آن است.

از جمله مناطق باتلاقی این دریاچه می‌توان به حوض قیلوقه در شرق و ...مشاهده کامل متن یا باتلاق دو کویری در منطقه جنوب شرقی دریاچه اشاره کرد.

با هر بار بارش و تبخیر آب در این دریاچه، نمکهای موجود کرت بندی‌های زیبایی به شکل پلی گن تشکیل می‌دهند که دیدن مناظر آن خالی از لطف نیست. موقعیت خاص دریاچه مذکور و نحوه‌ی تشکیل چند ضلعی‌های منظم لانه زنبوری با دیواره‌های کریستالی و بلورین در سطح دریاچه از چنان منظره‌ی چشم نوازی برخوردار است که این دریاچه را به یکی از پرجاذبه‌ترین مناطق سیاحتی تبدیل کرده است. مضافا اینکه سایر مناظر کویری و گیاهان مختلفی که در اطراف آن می‌روید به طور کلی از نظر اکو سیستم دارای اهمیت است. بویژه آنکه در حوالی نیمه دوم شهریور ماه تا مهر ماه گروهی از پرندگان مهاجر بخصوص(فلامینگوها) به این منطقه روی می‌آورند و مناظر طبیعی بسیار زیبایی را به وجود می‌آورند.

از جمله مناطق دیدنی این دریاچه جزیره سرگردان می‌باشد که در قسمت جنوبی جزیره واقع است. ارتفاع متوسط دریاچه نمک از سطح دریا ۷۰۷ متر می‌باشد. قسمت‌های شمالی دریاچه از ارتفاع کمتری برخوردار هستند. این دریاچه از دیرباز تا کنون جهت تامین نمک طعام مورد بهره برداری است.

دو راه برای ورود به دریاچه وجود دارد. راه اول، از تنها مسیر خروجی شهرستان آران و بیدگل از سمت شمال غربی به طرف کاروانسرای مرنجاب پس از طی مسافتی در حدود ۳۵ کیلومتر به دو راهی دریاچه نمک می‌رسید.مسیر دوم، پس از عبور از کاروانسرای مرنجاب و طی مسافتی در حدود ۱۰ کیلومتر به دو راهی چاه دست کن می‌رسید که با انتخاب مسیر سمت دریاچه می‌توان وارد دریاچه شد. لازم به ذکر است که زمینهای اطراف دریاچه بشدت باتلاقی هستند.

با این وصف رانندگی در خارج از این دو مسیر می‌تواند مشکل آفرین باشد. آخرین تلاش گروه برای ورود به دریاچه از مسیر حوض قیلوقه، پس از فرو رفتن ۴ خودرو در باتلاق بدون نتیجه پایان یافت.منابع : wikipedia.org - maranjabfarm.

blogfa.com - hamshahrionline.ir.