اطلاعات بیشتر


نام مکان:
بازار سنندج
استان:
کردستان
شهرستان:
سنندج

معرفی نامه

بازار سنندج، بازاری بزرگ در مرکز این شهر می‌باشد. این بازار قدمتی تاریخی دارد. پلان بازار سنندج به شکل مستطیلی بزرگ می‌باشد و برخلاف تمام بازارهای ایرانی که بصورت خطی شکل گرفته‌اند، این بازار با الهام از پیرامون میدان نقش جهان اصفهان به شکل مستطیل بناشده‌است. در وسط این مستطیل سراهای مختلفی قرار گرفته‌است.

این بازار بر اثر احداث خیابان انقلاب به دو بخش مجزا تقسیم شده‌است و امروزه قسمتی از آن آصف و قسمتی را سنندجی می‌نامند. از بازار سنندج فقط سه دروازه قدیمی به جا مانده‌است. با وجود مراکز خرید جدید، این بازار همچنان موقعیت و ارزش خود را از لحاظ تجاری حفظ نموده‌است. در سال هزار و چهل و شش در دوره صفویه به وسیله سلیمان خان اردلان از سوی شاه صفی صنعتکاران و استادکاران زبده و حاذق به منطقه روانه می‌گردند و طبق دستور شروع به اقدامات و انجام بناهای خواسته شده می‌نمایند که از جمله احداث بنای بازار و قطعه حکومتی و حمام و مسجد و کاروانسرا است.

بازار سنندج نیز بدین نحوه ساخته می‌شود.حوزه نفوذ بازار شهر سنندج بیشتر به حوزه شهر خدمات می‌دهد و روستاهای اطراف در درجه دوم اهمیت قرار دارند و شهرهای دیگر استان و بخش‌ها را بسیار کمتر از حد روستاها تحت نفوذ خود دارد حتی افراد در روستاهایی که ده‌ها کیلومتر با سنندج فاصله دارند برای تأمین نیازهای خود و رفع مایحتاج خود به شهر مخصوصاً به بازار می‌آیند.بازار ..

.مشاهده کامل متن قدیمی شهر سنندج در سال هزار و سیصد و هفتاد و پنج توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره هزار و هفتصد وهفتاد و پنج در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.منابع :http://fa.wikipedia.

org/http://kurdistan.ichto.ir/http://www.hamshahrionline.

ir/http://www.sanandaj.gov.ir/http://www.

kurdpress.com/.