اطلاعات بیشتر


نام مکان:
غار طرنگ
استان:
کرمان
شهرستان:
بافت

معرفی نامه

غار طرنگ یک غار آهکی و مهمترین و طولانی‌ترین غار استان کرمان در شهرستان بافت و دارای مناظر و جلوه‌های طبیعی بسیار زیبا و پدیده‌های شگفت انگیز است. این غار در مجاورت روستای طرنگ و کوه طرنگ در شهرستان بافت قرار دارد. دهانه غار حدود ۶ متراست و در ارتفاع تقریبا ۳۰۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است . طول مسیر پیموده شدهٔ غار تقریبا ۵۰۰ متر است و عرض راهروها و تالارهای آن بین یک تا ۱۵ متر متغیر است.

طرنگ وجود دارد.چشمه هایی نیز در این منطقه وجود دارد.برای پیدا کردن غار طرنگ از کرمان با طی 160 کیلومتر به شهرستان بافت و از انجا به روستای طرنگ در 70 کیلومتری بافت می‌رسیم. قله طرنگ که در بخش کوه‌های خبر قرار دارد از دور مشاهده می‌شود وهمچنین دهانه غار آهکی طرنگ ، طولانی‌ترین غار شناخته شده کرمان از این روستا قابل رویت است که پس از طی حدودا 20 دقیقه راهپیمایی می‌توانیم به آن برسیم ،بر مدخل غار درخت جنگلی بزرگی روییده است و پس از ورود به غار بقیه مسیر فلش گذاری شده است .

چاه اول غار حدود 6 متر عمق دارد که از ان با حمایت طناب پایین می‌رویم.پس از ان با یک تراورس به محل وسیعی می‌رسیم که می‌باید ان را با پاهای باز شده از هم مانند راه رفتن در یک جوی اب عبور کرد سپس اولین کارگاه فرود را برپا می‌کنیم و پس از 11 متر فرود به تالار بزرگ زیبایی می‌رسیم.در انجا چند انشعاب فرعی وجود دارد که مسدود می‌باشد، ..

.مشاهده کامل متن لذا راهرو بزرگ را که چند پله یک متری در عمق ان وجود دارد ادامه می‌دهیم و پس از ان به تالار خفاش می‌رسیم که صد‌ها خفاش به صورت خوشه انگوری بر سقف ان مشاهده می‌شود( که در این غار هیچ پوشش گیاهی قابل مشاهده ای وجود ندارد ولی زندگی جانوری آن شامل جانورانی مثل خفاش و انواعی از حشرات مانندپشه، سوسک سیاه و ...

که از فضله خفاش تغذیه می‌کنند رو یت گردیده است ) در این قسمت دو چاه وجود دارد که ارتفاع انها با توجه به پیچ و خم حدود 10 متر است.سپس به صورت سینه خیز از یک مسافت 5 متری عبور می‌کنیم تا به ناگاه اولین برکه اب گوارا در مقابل ما نمایان می‌شود.با عبور از میان استالاگمیت‌های (ستونی از مواد معدنی است که از کف غار بالا آمده باشد) زیبا به برکه‌های دوم و سوم می‌رسیم.عمق انها بیشتر از 3 متر است و اب از طریق نهر کوچکی ما بین انها جریان دارد.

اب همه ان‌ها شیرین و خنک و گوارا است. ارتفاع اب در برکه اخر که به یک جریان زیر زمینی متصل است بیش از 4 متر می‌باشد زیرا رنگ آب در این قسمت فیروزه ای پر رنگ است و چنانچه وسایل قواصی در اختیار داشته باشیم می‌توان تا مسافتی از جریان زیرزمینی را نیز شناسایی نمود به در نظر گرفتن ای نکته که غواصی در غار بسیار به صورت آهسته و به دور از هرگونه عجله و با بیش‌ترین دقت باید انجام گیردواز جمله فعالیت هایی است که پشتیبانی و همکاری گروه را می‌طلبد تا بتوان حتی یک برنامه کوتاه را اجرا کرد که این خود نیازمند همراه بودن با کسانی است که صبر و تحمل و نیز از سوی دیگر توان بدنی و روحی این همیاری‌ها را داشته باشند. بهتر است تعداد افراد گروه خیلی زیاد نباشد چون در هنگام گذشتن از راهروهای تنگ وحفره‌های باریک و عبور از چاهها وقت زیادی برای هر نفر صرف می‌شود .لازم به ذکر است که در اعماق غار دمای هوا در تمام فصول تقریبا معتدل و ثابت بین 14 تا 20 درجه سانتی گراد است و از تهویه نسبتا خوبی از هوا برخوردار است .

بطوری که در هیچ جای آن کمبود هوا واکسیژن احساس نمی‌گردد ولی بر اثر تردد زیاد ممکن است گرد وغبار در هوا پخش گردد که بهتر است از ماسکهای طبی استفاده گردد و نیز علاوه بر تجهیزات کوهنوردی و کمک‌های اولیه ، وسایل روشنایی مطمئن نظیر هد لایت و چراغ قوه با لامپ وباطری اضافی و تعداد قابل توجهی شمع به همراه داشت و در طول مسیر با روشن نمودن شمع‌ها که هم در ایجاد روشنایی موثر است و هم در تشخیص مسیر برگشت کمک زیادی می‌نماید تا بتوانید غارنوردی لذت بخش و خاطره انگیزی داشته باشید.منبع :http://kermanrooz.com/articles/view/7.