اطلاعات بیشتر


نام مکان:
آبشار سرنکوه
استان:
کرمان
شهرستان:
جیرفت

معرفی نامه

رشته کوههای جبالبارز در شمال و شمال شرقی از گردنه دهبکری در شمال شرقی سربیژن و شمال کوههای دلفارد شروع شده و به 280 کیلومتر تا مرز بلوچستان ادامه دارد . و علت نامگذاری آن بلندی ارتفاعات است که جبال به معنی کوه و بارز به معنای بلندی ( کوههای بلند ) می‌باشد . رشته کوه جبال بارز میزبان پدیده‌های زیبا و با عظمتی چون آبشارهاست. در50 کیلومتری شرق شهر جیرفت و در میان دره‌های شکوهمند جبال بارز، آبشار سرنکوه با ارتفاعی بیش از 150 متر در انتهای دره «درین»، یکی از بلندترین آبشارهای ایران و شاید خاورمیانه می‌باشد.

گام برداشتن در فضای مملو از جنگل‌ها و باغ‌ها ی سردسیری و چشم دوختن به هرم گرمای جیرفت از آن فاصله، شکوهی خاص دارد. متاسفانه به دلیل کم آبی و خشکسالی‌های اخیر، آب این آبشار بسیار محدود شده و فقط در پی باران‌های شدید و جاری شدن رودخانه، عظمت و ارتفاع آن رخ می‌نماید و دردیگر روزهای سال، توان خود را برای رقابت با آبشار200 متری «وروار» دربخش دیگری ازجبال بارز ازدست می‌دهد. اما این دو آبشار بلند و با عظمت نشانی دیگر ازعظمت و شکوه رشته کوه جبال بارز دارند. وجود باغ‌های سردسیری در این منطقه بر زیبایی آن افزوده است.

به دلیل وسعت منطقه، پوشش گیاهی یکسانی در آن وجود ندارد و از درختان ارزشمندی چون ارس، بنه، کهکم و ارچن گرفته تا بوته‌های کوچک گیاهی چون درمنه، شقایق، نرگس، گون و ریواس در آن دیده ...مشاهده کامل متن می‌شود.

شهرستان جیرفت به دلیل تنوع محصولات کشاورزی به هند نیز معروف است.مسیر دسترسی نیز به نوعی سخت و ناهموار است و حتما نیاز به یک راهنمای محلی دارد. مسیر حرکت از علی آباد در شمال شرق عنبرآباد شروع شده و اندکی قبل از هیشین وارد جاده ای سنگلاخ می‌شود که پس از گذشتن از روستاها و مناطق زیبایی چون ندویه، سنگ انداز و کمش به روستای درین می‌رسد و پس از آن و با حدود یک ساعت پیاده روی، آبشار زیبای سرنکوه هویدا می‌شود. طول مسیر از علی آباد تا کنار آبشار حدود 28 کیلومتر است که البته با توجه به ناهموار بودن مسیر، بیش از 3 ساعت زمان می‌برد.

مزیت این آبشار یکپارچه بودن صخره‌های آن است و ارتفاع آن به قدری است که آب آبشار در میانه راه با حرکت باد جابجا می‌شود. ادامه این آب و ریزابه‌های آن رودخانه نیسا را ایجاد می‌کنند. وجود باغ‌های سردسیری در این منطقه بر زیبایی آن افزوده است. این منطقه دارای درختان ارزشمندی چون ارس، بنه، کهکم و ارچن و بوته‌های گیاهی چون درمنه، شقایق، نرگس، گون و ریواس است.

منبع :www.yjc.irhttp://www.farsnews.

com/http://darinfatherland.blogfa.com/.