اطلاعات بیشتر


نام مکان:
مسجد عمادالدوله
استان:
کرمانشاه
شهرستان:
کرمانشاه

معرفی نامه

مسجد عمادالدوله یکی از باشکوه‌ترین مساجد قاجاریه در شهر کرمانشاه است که در سال ۱۲۸۵ هجری قمری به همت امام قلی میرزا عمادالدوله والی غرب در بازار زرگرها ساخته شده است.این مسجد دارای صحن مرکزی است که در پیرامون آن حجره هایی برای سکونت طلاب علوم دینی ساخته شده که طبق وقف نامه با شرایط خاصی باید در آن ساکن شوند و به تحصیل اشتغال ورزند. بر کاشی‌کاری ایوان مسجد، کتیبه‌ای شامل قصیده‌ای با ذکر نام پادشاه وقت(ناصرالدین شاه)، نام سازنده و تاریخ ۱۲۸۵ ه.ق جای دارد.

بر روی ایوان شرقی صحن مسجد، اتاقکی چوبین ساخته‌اند. ورودی اصلی مسجد از طریق این ایوان شرقی است که با در چوبی بزرگی به راستهٔ زرگرهای بازار کرمانشاه مرتبط می‌شود. پس از ساخت این مسجد، بانی آن یکی از درهای حرم علی را به کرمانشاه آورد و در این مسجد نصب نمود و به جای آن در نقره‌ای دیگری را وقف آستانه علوی نمود. این درگاه که امروزه در مدخل مسجد و بازار زرگرها قرار دارد و به «قاپی شاه نجف» مشهور است، به دوره صفویه تعلق دارد.

در دیگر مسجد در ضلع جنوب غربی قرار داشته که توسط دالانی به تقاطع بازار زرگرها و بازار حوری آباد متصل می‌شود. این تقاطع زیر بزرگ‌ترین گنبد بازار که به میدان مشهور است قرار دارد.بازار و کاروانسرای عمادالدوله از صدها مغازه و حجره تشکیل شده و وقف مصارف این مسجد می‌شود.منبع :http://www.

yjc.ir/fa/news/4051798http://www.rijaldb.com/fa/11755http://www2.

kermanshahtamin.ir/web/edarekolkermanshah/aboutprovince/P5/masajed/m6.