اطلاعات بیشتر


نام مکان:
رود سیروان
استان:
کرمانشاه
شهرستان:
پاوه

معرفی نامه

این رودخانه طویل‌ترین رودخانه کردستان و یکی از شعبه‌های مهم حوزه آبریز خلیج فارس محسوب می‌شود. این رودخانه از دو شاخه بزرگ به نام شاخه اصلی رودخانه، و شاخه چَم گَورَه (آزاد رود) تشکیل می‌شود. شاخه اصلی سیروان، از گاورود و قشلاق تشکیل و شعبه‌های آن به منزله شریان‌های حیاتی کردستان قلمداد می‌شود.بر روی رودخانه قشلاق سدّ وحدت (قشلاق) احداث شده که برای آب‌رسانی شهر سنندج، ذخیره آب زراعی، مهار کردن رودخانه، کنترل سیل، تأمین برق، ایجاد فضای سبز، جنگل‌کاری اطراف شهر سنندج و پرورش ماهی از آن استفاده می‌شود.

ساختمان سد وحدت در مرداد ماه 1352 شروع و در سال 1358 آبگیری شد و در سال 1362 سد وحدت و تأسیسات وابسته به آن به بهره‌برداری رسید.گاورود از کوههای کان کبود سقز سرچشمه می‌گیرد و رودخانه قشلاق از کوههای پیر محمد سرازیر می‌شود. شاخه‌های مختلف این رودخانه دارای سیستم جریانی مشابهی هستند که در مسیر خود از دره‌های عمیقی می‌گذرند. رودخانه سیروان دارای آب دائمی بوده و آب آن از برف و باران تأمین می‌شود.

سیروان در منطقه اورامان پس از پیوستن آب «بِل» وارد کرمانشاهان و پس از پیوستن به رودخانه «الوند» با نام «دیاله» وارد خاک عراق می‌شود و به دجله می‌ریزد. از انشعابات مهم این رودخانه می‌توان گردوکانه، چم قوره، چم گردکان، زریوار و چم گوتوند را نام برد. اطراف این رودخانه محل مناسبی برای رشد گونه‌های مختلف ماهی و پرندگان است و زیبایی خاصی را به این رودخانه داده است.منبع :http://tabriz.

irib.ir/http://www.beytoote.com/.