اطلاعات بیشتر


نام مکان:
آرامگاه دکتر محمد معین
استان:
گیلان
شهرستان:
آستانه اشرفیه

معرفی نامه

آدرس : آستانه اشرفیه، میدان دکترمعین، جنب کتابخانهدﮐﺘﺮ ﻣﺤﻤﺪﻣﻌﯿﻦ ﺻﺎﺣﺐ اﺛﺮ ﻣﻌﺮوف ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻣﻌﯿﻦ از ﻣﻔﺎﺧﺮ و ﺑﺰرﮔﺎن ﻓﺮﻫﻨﮓ و ادب اﯾﺮان ﻣﻌﺎﺻﺮ ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽ رود که در سال 9 اردیبهشت 1297 در رشت متولد شد و 13 تیر 1350 در تهران درگذشت و پس از مرگ نیز در زادگاهش بخاک سپرده شد.وی استاد زبان فارسی و پدیدآورندهٔ فرهنگ معین است و ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﮐﺴﯽ ﺑﻮد ﮐﻪ در اﯾﺮان رﺷﺘﻪ ادﺑﯿﺎت ﻓﺎرﺳﯽ درﺟﻪ دﮐﺘﺮی ﮔﺮﻓﺖ. دﮐﺘﺮ ﻣﻌﯿﻦ دارای ﺗﺄﻟﯿﻔﺎت و ﻣﻘﺎﻻت ارزﻧﺪه ای در زﻣﯿﻨﻪ ﻓﺮﻫﻨﮓ و ادب ﻓﺎرﺳﯽ اﺳﺖ و عضو فرهنگستان ایران بود و ریاست کمیسیون ادبیات سمینار جهانی تاریخ و فرهنگ ایران را به‌عهده داشت.در سمینار بین المللی «سومر» دانشگاه هاروارد و کمیته مجموعه کتیبه‌های ایرانی و کمیته تالیف فرهنگ پهلوی و انجمن خاورشناسان پاریس و انجمن فلسفی عضویت داشت.

دکتر معین حدود 23 جلد کتاب تالیف کرد و علاوه بر فرهنگ معین، «حافظ شیرین سخن»، «یک قطعه شعر در پارسی باستان»، «شاهان کیانی و هخامنشی در آثار الباقیه»، تصحیح «ارداویرافنامه»، «روزشماری در ایران باستان و آثار آن در ادبیات پارسی»، «پورداوود، ترجمه احوال و آثار»، «مزدیسنا و تأثیر آن در ادبیات پارسی»، «حکمت اشراق و فرهنگ ایران» از جمله آثار دکتر معین است.وی از همکاران نزدیک علامه دهخدا بود و حدود 80 جلد از مجلدات دهخدا زیر نظر دکتر معین بود. از فعالیتهای پر اهمیت دکتر معین همکاری با علامه دهخدا در ..

.مشاهده کامل متن تنظیم لغتنامه دهخداست که بعد از در گذشت آن مرحوم بر حسب وصیتش ادامه کار وتنظیم فیشهای چاپ نشده و طبع و نشر آن بر عهده دکتر معین قرار گرفت و هم چنین اجرای وصیت نیما یوشیج، شاعر معروف و پیشرو اشعار سبک نو بود که دکتر معین را برای بررسی اشعار و نوشتجات و تنظیم و چاپ آن وصی خود نموده بود که دکتر معین در هر دو مورد با کمال امانت به اجرای منظور آن شادروانان پرداخت ولی بیماری ممتد و اجل مهلت نداد که کارهای آغاز شده را به پایان رساند. آرامگاه او بنا به وصیت خودش، به احترام حرم مطهر آقا سید جلال الدین اشرف و علاقه وی به مرحوم علامه بزرگ آقا شیخ حسین وحید، در کنار حشمت رود در شهر آستانه اشرفیه قرار دارد. ﺑﻪ ﭘﺎس ﺧﺪﻣﺎت ارزﻧﺪه اﺳﺘﺎد ﻣﻌﯿﻦ ﺑﻪ ﻓﺮﻫﻨﮓ و ادب ﻓﺎرﺳﯽ ﺑﻨﺎی ﯾﺎدﺑﻮدی ﺑﺮ ﻣﺰارش ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﭼﻨﺪ ﺿﻠﻌﯽ و ﺑﺎ آﺟﺮ و ﻃﺎق ﻫﺎی ﻫﻼﻟﯽ و ﺑﺎمﺳﻔﺎﻟﯿﻦ ﺑﺮ ﭘﺎ ﮔﺮدﯾﺪ.

اﻣﺮوزه ﻣﺤﻞ ﺑﺎزدﯾﺪ ﮔﺮدﺷﮕﺮان اﯾﺮاﻧﯽ و ﺧﺎرﺟﯽ اﺳﺖ. در ﺣﯿﺎط آراﻣﮕﺎه درﺧﺘﺎن ﭼﻨﺎر ،ﺻﻨﻮﺑﺮ ، ﯾﻮﮐﺎ، ، ﺷﻤﺸﺎد و...

ﻓﻮاره آب و ﻧﯿﻤﮑﺖ ﺟﻬﺖ ﻧﺸﺴﺘﻦ وﺟﻮد دارد و ﻓﻀﺎی ﭘﺎرک ﻣﺎﻧﻨﺪی اﯾﺠﺎد ﺷﺪه اﺳﺖ .هنمچنین در اوایل پاییز گذشته بود که فراخوانی داده شد تا اگر کسی طرحی برای زیباسازی آرامگاه‌های دکتر حشمت، بازوی قوی نهضت جنگل و دکتر محمد معین صاحب اثر ارزشمند فرهنگ معین دارد ارائه دهد که فراخوان نیز با هماهنگی شهرداری رشت از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان داده شد.لازم به ذکر است ، مهین امیرجاهد همسر مرحوم دکتر معین استاد نام آشنای زبان فارسی و پدیدآوردنده فرهنگ معین در 26 بهمن 1392 در گذشت و در آرامگاه خانوادگی دکتر معین در آستانه اشرفیه به خاک سپرده می‌شود.دکتر معین در 9 آذر 1345 پس از بازگشت از ترکیه کسالت پیدا کرد و به بیهوشی عمیق پنج ساله فرو رفت و روز 13 تیر سال 1350 درگذشت.

منابع :http://www.gchto.irhttp://www.gchto.

ir/main/media/f/aramgah%20moeen.pdfhttp://www.servic.ir/shop/shahr/index.

php/2013-02-13-07-18-14http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920908000297http://moeennews.

com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-2/203http://www.khabaran.com/index.php/2013-07-01-09-25-07/2216-2013-11-29-07-53-45.