اطلاعات بیشتر


نام مکان:
پل چوبی
استان:
اصفهان
شهرستان:
اصفهان

معرفی نامه

پل چوبی نام پلی در اصفهان می‌باشد که بر روی زاینده رود احداث شده است . این پل راه اختصاصی برای رفت و آمد کاخ هفت‌دست و کوشک آیینه خانه به شمار می‌آمده و روی این پل جوی آبی روان بوده به این مناسبت آن را پل جویی نامیدند . این پل با عرض کم و طول حدود صد و چهل و هفت متر در شهر اصفهان میان دو پل الله‌وردی خان و پل خواجو واقع شده است . این پل به دستور شاه عباس دوم در سال هزار و شصت و پنج قمری ساخته شد.

برج شش گوشه وسط پل با چشمه‌های آب جاری فرح بخش حال امیران، اشراف، مهمانان و سفیرانی بود که به دیدن شاه می‌آمدند .در قسمت غربی این پل آب رودخانه به صورت دریاچه‌ای در می‌آمد به همین لحاظ به آن " پل دریاچه " هم گفته می‌شد. نام دیگر آن پل سعادت‌آباد می‌باشد . این پل هم‌اکنون در خیابان کمال اسماعیل واقع شده است .

پل جویی برای رفت و آمد عموم مردم ساخته نشده بلکه تنها وسیله ارتباط باغ‌های سلطنتی دو کناره شمالی و جنوبی رودخانه یعنی باغ معروف به " باغ دریاچه " با باغ‌های وسیع سعادت آباد میان پل الله‌وردی خان و پل خواجو و بناهای با شکوه کاخ هفت‌دست و کوشک آیینه‌خانه و کشکول و نمکدان بوده‌است و در واقع محل عبور خانواده شاه صفوی ، امیران ، بزرگان ، مهمان‌ها و سفرایی بوده است که اجازه دیدار با شاه عباس دوم را داشته‌اند.وجه تسمیه این پل " جویی " را به فراخور جوی کوچک ظریفی از سنگ پارسی بوده که آب را از سوی دیگر به طرف دیگر پل جاری می‌کرده‌است و آن در زمان صفویه بر روی پل ایجاد کرده بودند، می‌دانند. با این حال شاردن در کتابش به صراحت این پل را از جنس چوب بر پایه‌های سنگی ذکر کرده است و نمی‌توان به طور حتم گفت که عنوان " پل چوبی "، نادرست می‌باشد .نام اصلی این پل "سعادت‌آباد " بوده و به دلیل مجاورت با هفت کاخ از کاخهای سلطنتی عصر شاه عباس دوم "پل هفت دست " نیز خوانده می‌شده است .

در کتاب فواید الصفویه که از مآخذ تاریخ عهد صفویان است به روشنی نام این پل " پل سعادت‌آباد " آمده است و نویسنده آن کتاب در روزگار صفوی بنای " شهر تازه‌ای " را به محاذات باغ سعادت آباد در سال هزار و شصت و نه هجری و هم‌زمان با هفدهمین سال سلطنت شاه عباس دوم متذکر می‌گردد.منابع :http://www.beytoote.com/http://fa.

wikipedia.org/http://daneshnameh.roshd.ir/esfahan0311.

blogfa.com.