اطلاعات بیشتر


نام مکان:
منطقه اشکورات
استان:
گیلان
شهرستان:
رودسر

معرفی نامه

اشکورات منطقه ایست در شرق استان گیلان و در امتداد رشته کوه البرز که از جنوب شهرستان رودسر شروع شده و تا جنوب رامسر ادامه دارد. منطقه اشکورات از غرب به املش،رودبار،الموت ، از از جنوب به قزوین ، از شرق به کوهستان‌های تنکابن و از شمال به به دامنه کوه‌های رحیم آباد منتهی میشود. این منطقه از سه دهستان اشکور علیا و سیارستاق ییلاقی،اشکور سفلی و شکور شوئیل تشکیل شده است .اشکورات به دلیل کوهستانی بودن در تابستان اب و هوایی بسیار مطبوع و دلنشین دارد که گردشگران زیادی را هرساله به سوی خود فرا می‌خواند.

اشکور جزء بخش رحیم آباد شهر رودسر میباشد و در جنوب شهر کلاچای به سمت رحیم آباد قرار گرفته و عجائب هفتگانه‌ای با قدمتی به طول تاریخ را در دل خود جای داده است.اشکور تمدنی دیرینه داردو به سلسله کاکیان برمی گردد. در سده‏‌های اخیر نام عالمان بی‏ شماری با پسوند «اشکوری» در کتاب‌ها ، ترجمه‌ها و رجال آمده است.این منطقه، به دلیل وجود دریاچه‌های طبیعی، چشمه سارها،چشمه‌های آب معدنی، رودخانه‌های زلال و غارهای فراوان و هوای پاک توجه بسیاری از مردم را به خود جلب کرده است.

در قسمت هایی از مناطق کوهستان‌های اشکورات کاوش‌هایی انجام شده است که آثار و شواهد مختلفی مخصوصا قبر هایی مربوط به دوران نبوع تا دوران ساسانی و بعضا نیز از دوران اسلامی بدست آمده و این امر به قدمت این منطقه اشاره میکند.اشکور ...

مشاهده کامل متن علاوه بر داشتن آب و هوای ییلاقی، باغات فندق و گردو، منایع زیر زمینی،زمینهای مزروعی گندم و جو٬ عدس ولوبیا، سیب زمینی،سیر و پیاز مخزنی طبیعی از گیاهان دارویی از جمله : بنفشه، گل پر،گل گاوزبان، گزنه، گون،کنگر، همیشه بهار، بابا آدم (کو لا کولا) ،قارچ‌های خوراکی،و ... نیز میباشد.

از جمله مناطق دیدنی این منطقه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:مسجد ناصرالحق یا ناصرالکبیر(ع) - روستای رودبارک:این مسجد که به آستانه هفت امام نیز مشهور است در روستای رودبارک اشکور سفلی واقع شده است که قدمت آن به قرن سوم هجری قمری برمیگردد.این روستا در 35 کیلومتری رحیم آباد و 50 کیلومتری رودسر واقع شده است که با روستای توسه چال و نرکی همسایه است.چشمه ای از زیر این مسجد عبور میکند که آبی زلال و شور دارد که برای دفع امراض از ان استفاده میگردد.از ویژگی‌های ظاهری آستانه هفت امام می‌توان به چهار طرف ایوان، سه درب چوبی دو لنگه در سه جهت غرب و شرق و شمال، تعداد بیست و دو ستون که با آجر البرز ساخته شده اشاره کرد.

در اطراف مسجد، یک درب دولنگه فلزی در ورودی ایوان مسجد, یک ستون چوبی در میان آستانه قرار دارد ، سراسر بام مسجد هم از سفال پوشیده شده است.دربی چوبی که به "بی بی هیبت" معروف است در قسمت غربی دیوار مسجدنصب شده است و اعتبار زیادی به این آستانه اعتا کرده است.دریاچه روستای صمد آباد- دهستان شوئیلاین روستا در پنجاه وچهار کیلومتری بخش رحیم آباد و هفتاد کیلومتری شهرستان رودسرقرار دارد و با روستاهای تلابنک، برمکوه،وگلخانی، اکبرآباد، دشتک و زراکی همسایه است .مردم این روستا معتقندند در زمان‌های دوردر تاریکی شب دو سید وارد این روستا شدند و کسی حاضر به پناه دادن ان‌ها نشد تا اینکه پیرزنی به آن‌ها پناه داد.

آن دو به پیر زن در باره آب گرفتن روستا خبر میدهند تا اینکه زمان موعود فرا میرسد و روستا را اب فرا میگیرد ، بعد‌ها شخصی به اسم صمد تصمیم میگیرد شهر را باز سازی کند و از آن زما تا کنون این شهر به صمد آباد معروف شده است.دریاچه ای نیز از آن آب گیری به وجود آمده است که هم اکنون نیز این دریاچه به قوت خود پابرجاست.دارگردان رجه - روستای گیریاین روستا در انتهای اشکور بالا و در پای قله بزاکو قرار دارد. در میان منطقه زورو و قله بزاکو، دارگردان رجه واقع شده است که مرز بین استان گیلان و مازندران میباشد.

د این روستا با روستاهای میانرودکیاشکول، و محمودلات همسایه بوده و درشصت و هشت کیلومتری بخش رحیم آباد و هشتاد و سه کیلومتری شهرستان رودسر قرار دارد.تونل روستای یازناین روستا با روستاهای نارنه ،تمل و سپارده همسایه است و در صد و هجده کیلومتری شهرستان رامسرقرار دارد.تونل طولانی یازن یکی از عجائب هفتگانه اشکورات گیلان است که در روستای یازنواقع شده است.در این روستا در انبارکاه شخصی به نام صدرالله یازنی یک تونل بسیار طولانی وجود دارد که به عقیده ساکنین روستا راه به جایی میبرد.

غار واردار - روستای دلیجان این روستا با روستاهای یاسور و تواسانکش همسایه بوده و در چهل و هفت کیلومتری بخش رحیم آباد و شصت و دو کیلومتری رودسر واقع شده است.غار وادار این غار در امتداد سرچشمه رودخانه آسمانرود از دیگر عجائب اشکورات است که زیبایی محسور کننده ای دارد.غار وادار در شرق روستا و در امتداد سرچشمه رودخانه آسمانرودقرار دارد و از منطقه ونکش شروع شده و تا غار وادار ادامه دارد. در فاصله این دو نقطه که بصورت تونلی زیرزمینی است دهانه آن در منطقه وادار گشاد و عریض‌تر می‌شود.

سرچشمه رودخانه آسما نرود - روستای گیریسرچشمه رودخانه آسمان رود در روستای گیری واقع است که آسیابی قدیمی در جنوب این روستا قرار دارد.این آسیاب یکی از معدود آسیاب‌های اشکور است که از جاهای دور و نزدیک مردم برای آسیاب کردن گندم،خود به اینجا مراجعه میکردند. آب فراوانی که از دهانه یک سنگ بزرگ در سرچشمه رودخانه آسمان رود بیرون می‌آید.علت اصلی به وجود آمدن این اسیاب می‌باشد.

به دلیل آب صاف و زلالی که این چشمه دارد نام آسمان رود بر روی ان نهاده شده است.کوه عروس و داماد - روستای زیاز این روستا با روستاهای گرمابدشت،آغربن کندسر،سجیران ودیورود همسایه است و در بیست و پنج کیلومتری بخش رحیم آباد و چهل کیلومتری جنوب غربی شهرستان رودسر قرار دارد.در شمال منطقه سی پل، کوهی سنگی با شیبی بسیار تند قرار دارد که در بالاترین نقطه آن دو مجسمه سنگی به شکل عروس و داماد نظر هر کسی را جلب میکند.این کوه به دلیل زیبایی و شکوه خاص خود در میان کوه‌های اشکورات معروف است و ناخودآگاه ذهن را متوجه عظمت خالق هستی که باعث این همه زیبایی است، می‌کند.

از صنایع دستی این منطقه میتوان به : جاجیم، گلیم، چادرشب، نمدمالی،چوخادوزی، خورجین، عرق جین، چموش دوزی ، سفال گری، نخ ریسی، کلاه بافی، شال ودستکش بافی،باروت سازی، صنایع چوب،گلوله سازی، منبت کاری و...اشاره نمود.

منابع:http://fa.wikipedia.org/http://vishki1322.blogfa.

com/post-43.aspxhttp://www.hamshahrionline.ir/details/117059http://www.

gilannews.ir/.