اطلاعات بیشتر


نام مکان:
ییلاق سوباتان
استان:
گیلان
شهرستان:
تالش

معرفی نامه

این دهکده و ییلاق زیبا در سی و شش کیلو متری شمال غربی شهرستان تالش و هفده کیلومتری دریاچه نئور اردیبل قرار دارد که ارتفاع آن از سطح دریا یه حدود هزار و نهصد متر تا هزار و نهصد و هفتاد متر می‌باشد. سوباتان رو به روی کوه ریشکاجی که به آن ریشگاسر نیز می‌گویند واقع شده است که بلند‌ترین کوه رشته کوه تالش می‌باشد و منظره ای زیبا و دلنشین دارد . این منطقه جمعیت زیادی ندارد و از مناطق بکر گیلان محسوب می‌شود که اکثر ساکنین این منطقه که از روستا‌های اطراف هستند از اویل تا اواخر تابستان در این مکان سکنی میگزینند و پس از ان به خانه‌های خویش بر می‌گردند.نام سوباتان بر خلاف ظاهرش که به زبان ترکی شباهت دارد از ریشه کلمه سووتن که به گویش تالشی به معنای محل رویش گلپر است الهام گرفته است .

این ییلاق پوشیده از چمن‌های سرسبز می‌باشد که در کنار چشمه‌های جوشان منظره ای زیبا را خلق کرده است .از مناطق زیبا و دیدنی این منطقه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:۱- آبشار ورزن واقع در چهار کیلومتری غرب سوباتان. ۲-سرچشمه اصلی قنات سلسال که سر از قلعه سلسال لیسار در می‌آورده است. ۳- منطقه باستانی گنجخانه٤- زمین اسب دوانی که منطقه ای نسبتاٌ هموار و مشرف به سوباتان و در نزدیکی بیدپشت قرارگرفته است.

٥-چشمه باتمان بلاق :بین سوباتان و اسبومار واقع است.۶-پارک طبیعی و جنگلی آلچالق آلچالخ (محل رشد درخت آلوچه)،ساری‌داش(سنگ زرد)، هاچاداش (جایی که کوه به شکل تیر و کمان در آمده است) و باغ داگل (محلی که ییلاق ایل شاهسون از ایلات استان اردبیل به شمار می‌رود)، از دیگر محوطه‌های طبیعی شناخته شده در ارتفاعات ییلاق سوباتان به شمار می‌آید. این ییلاق زیبا در بالای یک طرف دره لیسار واقع شده است و در طرف دیگر آن ییلاق برزبیل قرار دارد که متعلق به اهالی خطبه سراود و طائفه عشایری تالش بنامان ایشیگ آقاسی و آقاجانی می‌باشد.در این ییلاق آثار تاریخی همچون کاروان سرا‌های شاه عباسی و قبر‌های ما قبل تاریخ نیز یافت شده است که در محلی به نام کندی قرار دارد همچنین این ییلاق معدن مس نیز می‌باشد.

این منطقه بر خلاف دیگر شهر‌های گیلان که مرطوب هستند آب و هوایی کوهستانی دارد و در ارتفاعات چاله‌های پر برف یافت می‌شود.بهترین زمان برای بازدید از این منطفه اردیبهشت و خرداد است که هر ساله پذیرای گردشگران ایرانی و خارجی زیادی می‌باشد.منابع:http://www.shomalefarda.

com/home/141-picday/13590-1390-03-22-19-27-46http://fa.wikipedia.org/.