اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- تالاب امیر کلایه
- استان:
- گیلان
- شهرستان:
- لاهیجان
معرفی نامه
این تالاب زیبا در قسمت شمالی شهر لاهیجان واقع شده است که وسعتی حدود هزار و دویست و سی هکتار و عمقی حدود دو متر دارد. که در زمستان میزبان پرندههای مهاجر زیادی از جمله، قو ، پلیکان و انواع مرغهای دریایی است.دسترسی به این تالاب زیبا از طریق جاده کنار گذر چمخاله به کیاشهر امکان پذیر میباشد.این تالاب که در گذشته "شال کل" نامیده میشد درچهل و شش کیلومتری شمال لاهیجان، بیست و هشت کیلومتری شهر لنگرود و در نزدیکی جاده کیاشهر به لنگرود قرار دارد.
از ویژگیهای این تالاب میتوان به نیلوفر سفیدی که در این تالاب رشد میکند اشاره کرد که جلوه ای زیبا به ان بخشیده است.این تالاب در سال هزار و سیصد و پنجاه و چهار در کنوانیسون رامسر جزو تالابهای بین المللی قرار گرفت که تحت نظارت محیط زیست میباشد.از جمله ویژگیهای این تالاب که آن را از تالابهای دیگر متمایز میکند میتوان به اب شیرین ان با توجه به فاصله یک کیلومتری از دریا اشاره کرد.اکو سیستم تالاب امیر کلایه باعث شده است که به عنوان زیستگاه پرندگان مهاجر بسیار زیادی از جمله، قو پلیکان،فلامینگو،اکشیم کوچک،کشیم گردن سیاه،باکلان بزرگ،باکلان کوچک،حواصیل خاکستری،اگرت بزرگ،غاز خاکستری،اردک گیلار،اردک اردهای،اردک خوتکا،اردک سرسبز،اردک فیلوش،اردک نوک پهن،اردک تاجدار،اردک سرحنایی،اردک بلوطی،اردک سیاه کاکل،یلوه آبی،چنگر نوک سرخ،طاووسک،چنگر،خروس کولی،خروس .
..مشاهده کامل متن کولی دم سفید،پاشلک معمولی،پاشلک کوچک،کاکایی دریای خزر،کاکایی سر سیاه،سنقر تالابی،عقاب دریایی دم سفید،عقاب خالدار بزرگ،عقاب خالدار کوچک به شمار آید. صد و سی و سه گونه از این پرندگان در این تالاب شناسایی شده است که سی و نه گونه آن بومی و بقیه مهاجر میباشند.
با توجه به تخمین کارشناسان تعداد این پرندگان حدود سی هزار قطعه میباشد که با توجه به تامین امنیت و جلو گیری از صید غیر مجاز تعداد آنها به ده برابر تعداد کنونی نیز خواهد رسید.یازده گونه ماهی از جمله : سوف، اردک ماهی ،حاجی ترخان، اسبوله،کپور ،لای ماهی ،کلمه انول (کورا)،ماهی سیم پرک،کاهی کپور،ماهی حوض وحشی،ماهی سرخ باله،ماهی ریز نقرهای،اسبله،گامبوزیا،رفتگر ماهی خاردار،سوزن ماهی،اردک ماهی، گاو ماهی مرمری،نه خاره در این تالاب زندگی میکنند. لای ماهی از جمله مهمترین جانورانی است که در این تالاب زندگی میکند و از نظر کارشناسان محیط زیست حیات آن اهمیت ویژه ای دارد.علاوه بر گونههای جانوری گونههای گیاهی این تالاب نیز توجه هر کسی را جلب مینماید.
تعدان این گیاهان به دوازده گونه میرسد که میتوان به گیاهانی همچون: نیلوفر آبی، لاله تالابى، مریم آبى و عدسک اشاره کرد.پسته دریایی نیز در این تالاب یافت میشود که در زبان محلی به آن "نعل باقالی" میگویند و از محصولات لاله دریایی میباشد. این گونه کلاهکی سبز و دانههای کوچکی به همین رنگ را دارا میباشد که در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.در این تالاب خزندگانی نیز زندگی میکنند که میتوان به گونه هایی همچون :لاکپشت برکه ای، لاکپشت خزری،لوس مار، مار آبی،سوسمار، قورباغه درختی، قورباغه سبز اشاره کرد.
پستاندارانی همچون شغال و سمور آبی نیز در این تالاب یافت میشود.این بخش از گیلان دارای جاذبههای زیادی میباشد که نقش مهمی در حیات انواع گونههای جانوری دارد.نقش این تالاب به دلیل وجود انواع جانداران آبزی همچون گیاهان ، پرندگان و آبزیان بسیار حائز اهمیت است.این تالاب علاوه بر این که اب کشتزارهای اطراف را فراهمی میکند به دلیل داشتن گونههای مختلف موجودات گیاهی و جانوری از نظر اقتصادی نیز مورد توجه قرار دارد.
منابع:http://www.karkan.ir/post-5982http://www.iranaqua.
ir/fa/index.asp?p=pages&id=854http://vahidfishing.persianblog.ir/post/30http://www.
wikipg.com.