اطلاعات بیشتر


نام مکان:
ایستگاه تحقیقات گل و گیاه زمینی لاهیجان ( باغ فلاحت )
استان:
گیلان
شهرستان:
لاهیجان

معرفی نامه

این باغ زیبا که پنجاه و چهار هکتار مساحت دارد یاد گار پدر چای ایران ،کاشف السلطنه می‌باشد و همانند نگینی بر عروس شهر‌های گیلان،لاهیجان می‌درخشد که گویی قسمتی از بهشت است.قرار گرفتن این باغ در کنار تله کابین احرار لاهیجان چشم اندازی فوق العاده به آن بخشیده و وجود درختانی همچون ارگانیک، گرینکو،کافور،توده ژئوپلاست کامیلیا و خیزران ( گیاه بامبو ) زیبایی این باغ را دوچندان کرده است.اولین دفتر سازمان چای که در سال هزار و دویست و هفتاد و نه هجری شمسی ،توسط کاشف السلطنه ساخته شده بود هنوز در این باغ استوار است. اولین بوته‌های وارداتی از هندوستان از این باغ بین مردم ترویج شده است.

این ایستگاه از سال هزار و سیصد و شش در این باغ زیبا تاسیس شده که یکی از قدیمی‌ترین ایستگاه تحقیقاتی گل و گیاه کشور به شمار می‌آید . در این باغ تحقیقات و تکثیر بسیار زیادی از گیاهان از جمله : سبزی، صیفی ، برنج،چای، بادام زمینی و گیاهان میوه دانه دار و هسته دار انجام شده است.از دیگر ویژگی‌های این باغ وجود 18 هکتار باغ چای، 12هکتار نهالستان، کلکسیون درختان میوه‌های دانه دار، شش هکتار بامبو ( خیزران ) و بیش از یک هکتار استخر ذخیره آب است.این باغ اولین ایستگاه تحقیقاتی است که توانسته بسیاز از گل‌های کمیاب از جمله سوسن چلچراغ را تکثیر و به صورت گلخانه ای در دسترس دیگران قرار دهد.

این ایستگاه از سال هزار و سیصد ...مشاهده کامل متن و هفتاد و چهار هجری شمسی به عنوان مرکز تحقیقات گل‌های زینتی منصوب شد .

تا به امروز محصولاتی مانند گلابی وحشی( خوج) ازگیل ، ازگیل ژاپنی ، تمشک و انگور فرنگی از جمله فعالیت‌های این ایستگاه بوده است که اکنون تنها کلکسیونی از گلابی بومی در این ایستگاه نگهداری می‌شود.این باغ به عنوان بهترین ژن پلاست درخت خوج ( گلابی وحشی ) به شمار می‌اید. هم اکنون محققان در این ایستگاه مشغول جمع آوری گونه هایی از درختان و گیاهان بومی از جمله ازگیل و گیاهان پراکنده گیلان و همچنین تکثیر تمشک بدون خار می‌باشند.طرح هایی همچون بررسی زیست شناسی مقدماتی تاثیر سوسک بر روی گلسوسن چلچراغ در شرایط آزمایشگاهی، بررسی ویژگی‌های بیواکولوژی قارچ عامل بیماری، ارزیابی چند قارچ کش روی قارچ بیماری سفیدک پودری شمشاد، بررسی قابلیت‌های گونه‌های گلابی ایران، شناسایی ، جمع آوری و انتخاب ژنوتیپ برتر ازگیل، مقایسه عملکرد کیفیت و برخی خصوصیات مهم ژنوتیپ‌های بادام زمینی استان گیلان و بررسی اثر کمپوست آزولا و کاه برنج در بستر کشت گلدانی بر دو گیاه برگ زینتی در این ایستگاه در دست اجرا می‌باشد.

منابع:http://fa.wikipedia.org/http://www.irna.

ir/http://lalinews.ir/Pages/News-1373.aspxhttp://golpaion.com/pages/temp.

php?L=fa&page=1071&id=21.