اطلاعات بیشتر


نام مکان:
تالاب عینک
استان:
گیلان
شهرستان:
رشت

معرفی نامه

تالاب عینک در حاشیهٔ پارک دانشجو، در غرب شهر رشت و در مسیر جاده رشت به فومن، در بلوار شهید افتخاری واقع شده است.این تالاب از نظر مساحت، دومین تالاب بزرگ استان گیلان به شمار می‌آید. تالاب گستره غربی شرقی دارد و طول آن در حدود دو هزار و ششصد متر و عرض آن در بیشترین حالت به دویست و شصت متر می‌رسد. تالاب عینک به دلیل آن که در عکس‌های هوایی شبیه عینک است به این نام خوانده می‌شود.

این تالاب از مناطق مهم گردشگری شهر رشت می‌باشد. محیط تالاب عینک دوازده کیلومتر و منبع آبی آن سی هکتار است. در مرداب عینک حدود دو تن ماهی کپور و ماهی آزاد پرورشی وجود دارد.آب دریاچه عینک رشت توسط چشمه‌‌های جوشان کف آبگیر تامین می‌شود.

استخر عینک رشت، از گذشته‌‌های دور یکی از مراکز ماهی گیری در شهرستان رشت محسوب می‌شده و هنوز هم با وجود آلودگی‌‌های ناشی از ورود فاضلاب گاهی ماهی در آن یافت می‌شود.آبگیر عینک به وسیله دو معبر ماشین رو که هرکدام صد و چهل و سه متر طول دارند به سه قسمت مجزا از جمله: آبگیر شرقی، میانی و غربی تقسیم می‌شود. این آبگیر‌ها به وسیله لوله سیمانی به هم متصل می‌شوند. عمق آبگیر‌ها متفاوت بوده و بین یک متر و شصت سانتیمتر تا چهار متر متغیر است و دارای جریانی با جهت غربی و شرقی می‌باشد.

ابعاد دریاچه در طول فصول سال و سال‌‌های مختلف با توجه به میزان بارندگی سالانه، فصلی و ماهانه متغیر می‌باشد. ...

مشاهده کامل متن آبگیر‌های موجود دارای عملکرد ذخیره سازی آب به منظور فعالیت‌‌های کشاورزی است که در وضع موجود کم و بیش نقش خود را حفظ کرده است. در طول چند ساله اخیر به دلیل ساخت و سازهای بی رویه و تبدیل اراضی کشاورزی به مسکونی این نقش مورد تعرض قرار گرفته است.تالاب عینک ویژگی خاص یک اکوسیستم زنده درون شهری است و در کریدور پروازی پرندگان مهاجر قرار دارد و قابلیت آن را دارد که بخشی از پرندگان مهاجر، این تالاب را به عنوان زیستگاه خود انتخاب کرده که نمونه این موضوع در تالاب مصنوعی که درحومه لندن برای مشاهده پرندگان و آموزش محیط زیست به کودکان به نام «دبلیو دبلیو تی» مشهور است و از معروف‌ترین مراکز اکوتوریستی اروپا بوده، قابل مشاهده است.شواهد در خصوص پوشش گیاهی نشان می‌دهد، حوزه مذکور سابقاً از تنوع و مرغوبیت زیادی بر خوردار بوده که در دهه‌‌های گذشته از این پوشش کاسته شده است.

در گذشته نه چندان دور حاشیه این تالاب از انواع درختان و نیز گونه‌‌های انار وحشی، ازگیل، خیزران، گالی و ارملک پوشیده بود که رشد و توسعه ناموزون شهری در چند دهه گذشته موجب تغییر این اکوسیستم شده، بطوری که بسیاری از این گونه‌ها هم‌اکنون از بین رفته است.منابع :http://chichini.ir/http://fa.wikipedia.

org/http://mardomsalari.com/http://www.artakava.com/http://www.

shomalnews.com/.