اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- غار اسپهبدان
- استان:
- گیلان
- شهرستان:
- رودبار
معرفی نامه
غار اسپهبدان در قسمت تحتانی و زیرین در جنوب یک کوه حفره ای واقع شده و برای دسترسی به آن از روستای اسپهبدان باید حدود یک کیلومتر پیاده روی کرد. مسیر دسترسی در بعضی نقاط به علت ریزش سنگهای بزرگ و کوچک، سنگلاخی و صعب العبور میباشد و باید شیب تپه را به سمت شمال غرب طی کرد. در اطراف غار و مسیر دسترسی به آن درختان آزاد و بوتههای کم ارتفاع خاردار، پوشش گیاهی منطقه را تشکیل داده اند. این غار دارای یک دهانه بزرگ و دهانه کوچکتری در شرق آن میباشد.
فاصله این دو دهانه به حدود چهل متر میرسد. دهانه اصلی غار هشت متر و هفتاد سانتیمتر الی نه متر عرض دارد و ارتفاع دهانه بیرونی به حدود پانزده متر یا بیشتر می رسد. دهانهی کوچکتر در یک شکاف سنگی قرار گرفته و حدود سه متر از زمینهای اطراف بلندتر میباشد. اندازه دهانه این شکاف دو متر در دو متر میباشد.
طول غار از دهانه تا آخر، بیست و چهار متر و عرض غار در انتهای آن نه متر و هفتاد سانتیمتر است. اختلاف سطح قسمت دهانه تا آخر غار شش متر و بیست سانتیمتر می باشد. در انتهای سمت شرقی غار یک مسیر شکاف مانند دیده میشود که با دسترسی به ارتفاع هفت تا هشت متری از یک راه تنگ و تاریک به سوی جلو ادامه مییابد که گویا قبلاً عده ای غار نورد با گذاشتن نخ در طول مسیر، راه را مشخص کرده اند. روستای اسپهبدان در فاصله هزار متری جنوب شرقی قلعه ای قرار گرفته است.
این ...مشاهده کامل متن قلعه در دو هزار متری شمال روستای شاه شهیدان بر بلندای کوهی به ارتفاع پانصد متر قرار دارد که دسترسی به آن از راه شلتنگ و شیخ سرا به عبارتی غرب آسانتر است.
اگر انسان بر فراز کوه اسپهبدان در کنار قلعه بایستد بدون چشم مسلح نیم رخی از گیلان را در شرایط مساعد بودن هوا در چهار جهت اصلی زیر پای خود مییابد. پایین این قلعه یعنی پای کوه، غار اسپهبدان قرار دارد که در فاصلهی هزار متری، جنگلهای سیاهکل در شمال و شمال شرق آن قرار گرفته است. بعضیها بر این باورند که این قلعه به غار پای کوه نیز ارتباط داشته که راههای عبوری آن ممکن است بر اثر رانش زمین یا زمین لرزهها مسدود شده باشد. کما اینکه در زمین لرزهی معروف رودبار غار نوچاه درفک بر اثر رانش کوه کاملا از بین رفت.
این قلعه نسبت به زمینهای اطراف پانصد متر بلندتر بوده و از طرف شمال غرب به قله و کوه درفک منتهی میشود. قلعه بر روی بستر کوه صخره ای که طول شرق آن صد متر و عرض آن از شمال به جنوب هفتاد متر است قرار گرفته و دارای شیب تندی می باشد. به نظر میرسد با کشیدن دیوارهای قطور و بلند، بخش غربی قلعه را تقویت کرده باشند و دسترسی دشمن به آن غیرممکن بوده است. این غار در تاریخ بیست و هفتم اسفند سال هزار و سیصد و هشتاد و شش با شماره ثبت بیست و دو هزار و پانصد و بیست و دو به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
با عرض پوزش آدرس دقیق غار اسپهبدان در حال حاضر بر روی نقشه موجود نمیباشد به محض اطلاع از آدرس، نقشه به روز رسانی خواهد شد. دوستانی که از آدرس غار اسپهبدان اطلاع دارند لطفا برای آدرس دقیق مارا همراهی کنند.منابع :http://www.gchto.
ir/http://www.irancaves.com/http://dir.wikipg.
com/http://dorfack.persianblog.ir/http://fa.wikipedia.
org/.