اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- بازار بروجرد
- استان:
- لرستان
- شهرستان:
- بروجرد
معرفی نامه
بازار بزرگ بروجرد که ساکنان محلی به آن راسا به معنی راسته بازار میگویند، عمدهترین مرکز تجارت سنتی شهر بروجرد است که مورد استفاده شهرنشینان و روستائیان شهرستان بروجرد و نیز دیگر مناطق اطراف قرار میگیرد. این بازار همچنین نقش عمده ای در تجارت منطقه ای در استانهای لرستان، مرکزی و همدان دارد. عشایر لر و بختیاری در فصلهای بهار و تابستان برای تامین مایحتاج خود روزهای متمادی را در این بازار میگذرانند.بازار بزرگ بروجرد از مراکز قدیمی این شهر است که نبض اقتصادی منطقه را در دست دارد .
همسان با دیگر شهرهای قدیمی ایران، بروجرد نیز از دیرباز دارای بازارهای مختلف و فعالی بوده است که نه تنها جنبه اقتصادی داشته اند که بعنوان مهمترین مرکز فعالیتهای اجتماعی شهر نیز شناخته میشده اند . ساختار فعلی بازار بزرگ بروجرد در دوران قاجار طراحی شده است که همراه با مسجد سلطانی ( امام خمینی) از دیدنیهای جالب مرکز شهر بروجرد به حساب میآید . بازار بروجرد بطور کلی شامل سه دسته از بخشهای مختلف است. راسته بازارها ، کاروانسراها و مراکز جانبی راسته بازارها : بخش عمده بازار بروجرد را راستههای مختلفی تشکیل میدهند که هر یک اختصاص به شغل و حرفه خاصی دارند .
معمولاً هر صنف دارای سازماندهی خاص خود بوده و هستند که نوعی هماهنگی در تعیین نرخها و کیفیت خدمات را موجب میشود . بزرگترین راسته بازار بروجرد ، به راسا ...
مشاهده کامل متن مشهور است که ساده شده راستا و راسته است و بعضا به اسم بازار بزرگ یا راسته بازار هم شهرت یافته است . به دلیل بزرگی این بازار مشاغل مختلفی در آن به چشم میخورد که بیشتر مشتمل بر گیوه دوزی ، کفش فروشی و کفاشی ، جوراب بافی (ساخت رویه گیوههای قدیمی) ، عمده فروشی مواد غذایی و مایحتاج خانه و نیز پشم فروشی است . از دیگر راسته بازارهای مهم میتوان به بازار مسگرها اشاره کرد که تا گذشته ای نه چندان دور از رونق بسیاری برخوردار بود ولی امروزه بیشتر به مرکز توزیع ظروف آلومینیومی و استیل ساخت کارخانجات مختلف تبدیل شده است . یهودیان راسته بازار نسبتا بزرگی دارند و بیشتر به عمده فروشی و یا پارچه فروشی مشغولند .
از دیگر راستههای بازار بروجرد میتوان به بازار حلبی سازها ، بازار چلنگرها ، بازار بوریابافها ، بازار کله پزها ، بازار زرگرها ، بازار نجارها ، بازار بزازها ، بازار لحاف دوزها ، بازار یخدان سازها و بازار دباغها اشاره کرد .تاریخ دقیق بازار بروجرد مشخص نیست اما ساختار فعلی بازار بروجرد در دوره قاجاریه طرحریزی و ساخته شده است. حسام السلطنه شاهزاده قاجاری مقر حکومت ولایت خوزستان و لرستان را در بروجرد قرار داد و بناهای زیادی در آن ساخت که راسته بازار بروجرد از آن جمله است. این بازار به مرور بافت تاریخی خود را از دست داده و امروزه علاوه بر مشاغل جدید، مغازهها و پاساژهای متعددی در آن ساخته شده که عاری از هنر معماری هستند.
سابقه بازار بزرگ و قدیمی بروجرد احتمالاً به اولین دورههای شکل گیری شهر بر میگردد. بخش اعظمی از راستای اصلی سر پوشیده آن در دهههای 20 و 30 به علتهای مختلف از جمله احداث خیابان، آتش سوزی و همچنین متعاقب آن در دوران جنگ ایران و عراق بر اثر بمباران از بین رفته است و بجز چند راسته فرعی و حدود 6 سرای تجاری مابقی نوساز هستند. با این وجود بازار به همان شکل سابق و حرف و پیشههای مختلف کارکرد خود را حفظ نموده است.منابع :http://fa.
wikipedia.org/wikihttp://golshn12.blogfa.com/post/3052.