اطلاعات بیشتر


نام مکان:
خانه استاد جلال الدین همایی
استان:
اصفهان
شهرستان:
اصفهان

معرفی نامه

خانه استاد جلال همایی در دوره قاجاریه در محله پاقلعه اصفهان بنا گردید. مرحوم استاد جلال‌الدین همایی، ادیب، شاعر و استاد زبان و ادبیات فارسی در سال هزار و دویست و هفتاد و هشت در این خانه دیده به جهان گشود.این خانه، ساختمانی یک اشکوبه با حیاط مربع شکل می‌باشد که در دو سوی غرب و جنوب آن ساختمان قرار گرفته است.قسمت جنوبی دارای ایوان مرکزی می‌باشد و بالاتر از حیاط قرار گرفته و دو اتاق سه دری در دو طرف ایوان نیز طراحی شده است.

قسمت غربی بنا نیز دارای محور تقارن می‌باشد. شاه‌نشین در مرکز و دو اتاق سه دری که توسط دو کفش‌کن به تالار اصلی متصل می‌شوند، در دو طرف آن قرار دارد.خانه استاد جلال همایی در سال هزار و سیصد و هفتاد و شش توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره هزار و نهصد و سه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.جلال الدین همائی درسحرگاه شب چهارشنبه سیزدهم دی ماه سال ه‌زار و دویست و هفتاد و هشت در اصفهان چشم به جهان گشود.

پدرش میرزا ابوالقاسم محمد نصیر متخلص به طرب و جدش ملا محمدرضا همای شیرازی هر دو از شعرا و دانشمندان معروف عصر خود بودند. در این خانه اتاقی بود مزین به نقاشی و آینه کاری، که خط خوش پدر و پدر بزرگ جلال الدین، زینت بخش آینه کاری‌های آنجا بود. بالای اتاق و زیر آینه‌ها و دسته گل نقاشی، حدیث نبوی "انا مدینة العلم و علی بابها" کتابت شده بود و رو به روی آن در پایین گلدان، ..

.مشاهده کامل متن آینه کاری بسیار زیبایی است و این بیت از مولانا نوشته شده بود.این خانه در اصفهان، خیابان نشاط، محله پا قلعه، کوچه شهید حمید صفایی واقع شده است.منابع :http://fa.

wikipedia.org/http://www.isfahancht.ir/http://hamshahrionline.

ir/http://khabarfarsi.com/http://isna.ir/.