اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- دریاچه خضرنبی نوشهر
- استان:
- مازندران
- شهرستان:
- نوشهر
معرفی نامه
این دریاچه در شمال شهرستان نوشهر و در میان جنگل قرار گرفته و بنا به اعتقاد بومیان دارای تقدس مذهبی است. وسعت آن کمتر از نیم هکتار، عمق آن حدود 5 متر و آب آن شیرین است. از آن جایی که این دریاچه از عوامل تخریب انسانی دور مانده و در محدوده حفاظت شده البرز مرکزی قرار گرفته است، جایگاه انواع پرندگان و انواع جانوران وحشی این ناحیه شده است.در ارتفاعات کوهستانی و جنگلی کجور نوشهر و در ارتفاع حدود دو هزار متری از سطح دریای خزر دریاچهای به نام "خضر نبی" واقع شده است.
این دریاچه که در ارتفاعات روستای "نیمور" معروف به بام کجور واقع شده که علاقهمندان و گردشگران میتوانند با عبور از مسیرهای پر پیج و خم صخرههای سنگلاخی، این بهشت گمشده را به تماشا بنشینند.دریاچه خضر نبی آرمیده در ارتفاعات بخش زیبای کجور با نامهای چون "خضر نبی، خضر رود کنار و خزررود" معروف بوده و از روزگاران گذشته تا به امروز در بین اهالی دارای تقدس مذهبی نیز است.برخی از روستاییان و ریشسفیدان منطقه بر این باورند که روزی این دریاچه محل عبور حضرت "خضر پیامبر" بوده از این رو آن را، دریاچه خضر نبی نام نهادهاند.این دریاچه زیبا با چشماندارهای طبیعی منحصربفرد در جنوب روستای "نیمور" کجور واقع شده که به دلیل نبود تبلیغات و فراهم نبودن امکانات گردشگری و نداشتن راه مناسب، تاکنون ناشناخته مانده است.
وسعت این دریاچه پنج هزار متر، ...مشاهده کامل متن عمق آن از پنج تا بیش از ۵۰متر در نوسان بوده و آب آن شیرین و سرد است که از چشمه همجوار به نام "کفاو" تامین میشود.
دریاچه زیبای خضر نبی از نوع روان بوده و آب آن پس از ورود به رودخانه "ویسر" از طریق رود "خیرود" پس از عبور از کنار نوشهر به دریای خزر میریزد.در اطراف این دریاچه بینظیر و زیبا که در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی واقع شده، انواع وحوش و پرندگان نظیر گوزن، شوکا، مرال، خرس و پلنگ نیز دیده میشوند.جاده ارتباطی حدود هفت کیلومتری روستای نیمور به این دریاچه خاکی بوده و چندان برای تردد وسایل نقلیه مناسب نیست.برخی از منابع به دلیل وجود چشماندازهای طبیعی و جاذبههای گردشگری از این دریاچه به عنوان "بهشت گمشده" یاد کردهاند.
مسیر دسترسی به آن از چالوس آغاز و وارد کندوان میشود . در کیلومتر 25 کرج به چالوس به دو راهی کجور میرسد. پس از عبور از پل رودخانه چالوس به جاده آسفالته کجور که به طرف شرق کشیده شده و طی مسافت 4. کیلومتر و قبل از رسیدن به آبادی پول مرکز بخش کجور به دو راهی خاکی و جاده روستایی نیمور میرسد که در جانب شمالی جاده آسفالته از مسیر اصلی جدا شده و با مسیری پر شیب و کوهستانی مارپیچهای فراوان ولی زیبا به روستای نیمور ختم میشود.
دریاچه از روستای میخور نیز با پای پیاده و به صورت کوه پیمائی تقریبا3 الی 4 ساعت فاصله دارد . منبع :http://www.egardesh.com/Attractions/view/237http://akenow.
blogfa.com/cat-10.aspxhttp://www.mehrnews.
com/detail/News/2020750.