اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- پارک جنگلی چالدره
- استان:
- مازندران
- شهرستان:
- تنکابن
معرفی نامه
در 18 کیلومتری مسیر تنکابن به دو هزار و درکنار جاده قرار دارد و مسیر آسفالت بوده و پارک زیبای چالدره با 94 هکتار مساحت در میان دلتای دو رود سه هزار و دو هزار و محل اتصال آنها قرار دارد.ارتفاع از سطح دریا این پارک ۴۰۰ متر میباشد.پارک جنگلی چالدره جزء جنگلهای جلگهای محسوب میشود.چالدره همانطور که از نامش پیداست، درهای است که عمق سرسبز و آرامشبخش آن نه فقط مکانی برای تفریح که جایی برای اقامت و حتی ورزش است.
درختان کهن و کلبههای جنگلیاش در میان دو رود طوری واقع شدهاند که از دور هر بینندهای را مبهوت میکنند. محیط این ناحیه هوایی خنک، مرطوب و بسیار دلپذیر دارد. حجم انبوه درختان توسکا و افرا و بوتههای سرخس سراسر زمین را پوشانده و سایهای خوشایند و خنک بخشیده است. جدا از این زیباییها، نماهایی از باغ مرکبات و شالیزارها به خاطر میماند که بخش جدانشدنی طبیعت شمال ایران بهشمار میرود.
اما آنچه چالدره را از سایر نقاط این دشت پهناور متمایز میکند، طراحی زیبا و ویژه کلبههای جنگلی است. ظاهر سنتی و متناسب با حال و هوای محیط با امکاناتی مدرن و کاملا به روز، جذابیت دره را دوچندان کرده است. کلبهها مجهز به شومینه هیزمی، یخچال،کمد و کولر گازی هستند. اینها در کنار تراس اختصاصی هر کلبه و در فضایی مقابل آن برپا کردن آتش تعبیه شده که میتواند هر گردشگر مشتاقی را غافلگیر کند.
در کنار کلبهها، ...مشاهده کامل متن میز و صندلیهایی از تنههای درخت ساخته شده که کاملا با درختان اطراف هماهنگ باشند.
اما میشود از برخی صندلیها و سایبانهای پلاستیکی هم استفاده کرد. کمی آنطرفتر آلاچیقهایی طراحی شده برای اقامت چندساعته و صرف غذا. چالدره یک پارک ملی به حساب میآید که با وسعتی نزدیک به صد هکتار در ارتفاع 400 متری از دریا جای گرفته است. به همین دلیل جنس رطوبت هوای آن با هوای مناطق کنار دریا بسیار متفاوت است.
سکوت و آرامش بیحد و حصر محیط هم بهگونهای است که میتواند شما را در یک خلسه رویایی و خیالانگیز غرق کند. در این محیط انگار زمان متوقف میشود. در جنگل میتوان درختان بلوط، انار، ازگیل و بوتههای تمشک را دید و طبیعی است که در فصل مناسب میتوان از میوههای هر یک از درختان هم استفاده کرد. در چالدره امکاناتی مثل پیست دوچرخهسواری، مسیرهای مخصوص پیادهروی، کافیشاپ و رستوران هم دیده میشود که محل را به فضای مناسبی برای تمام سلیقهها بدل میکند.
نکته دیگری که باید درباره چالدره بهخاطر سپرد.این پارک زیبا در غرب مازندران و در جنوب شهرستان تنکابن، در دل جنگلهای سرسبز منطقه ای شمال، ناحیه ای به نام دو هزار و سه هزار ، هر سال در ایام تعطیلات سیل عظیم مشتاقان طبیعت و گردشگران بومی و غیر بومی را به سوی خود میکشد.دو هزار و سه هزار، با بهره مندی از مواهب طبیعی، کوه، جنگل و رودخانه فضایی دلنشین برای گذراندن اوقات فراغت مردمی است که به میهمانی طبیعت میآیند؛ کوههای سر به فلک کشیده البرز و رودخانه «چشمه کلیه» که از میان درههای زیبا عبور میکند، مناطق دلنوازی را پیش روی شما میگستراند. در یک نظر اجمالی منطقه دوهزار به سه بخش تقسیم میشود.
کوهپایهها و روستاهای لتاک و حوالی آن تا دو راهی دوهزار- سه هزار(گلیج پل) امتداد مییابد و در این منطقه مزارع شالی به صورت پلکانی است و اغلب بومی نشین است.منطقه مرکزی دو هزار، چالدره است که به وسعت 94 هکتار، گل سرسبد این منطقه محسوب میشود. با وجود رودخانه دوهزار در حد غربی و سه هزار در حد شرقی که در تمام فصول سال پرآب است و همچنین سنگهای بزرگ گرانیت پوشیده از خزه که در عرصه چالدره پراکنده میباشد، زیبایی و چشم انداز منحصر بفردی بوجود آورده است که هر بیننده ای را شیفته خود میسازد. بالادست دوهزار که از جنگلهای انبوه پوشیده شده است، وا دوردستها مراتع سرسبز خودنمایی میکند.
سرآمد طبیعت بکر دوهزار، دشت دریاسر و منطقه عسل محله و قله سیالان (سیالان مرتفعترین قله تنکابن است که درمسیر صعود دارای مناظری بکر و بکم میباشد)، است که با ارتفاعی بیش از 4000 متر منتظر گامهای کوهنوردان است. دریا سر اردیبهشت ماه هرسال، همزمان با باز شدن گلهای بهاری، پذیرای سیل عظیم عاشقان سرزمینهای سبز شمال است.دوهزار و سه هزار تنکابن علاوه بر این مواهب طبیعی یعنی کوه و جنگل و رودخانه، جاذبههای گردشگری دیگری نیز دارد. از آن جمله میتوان به امامزاده سیدقاسم، قبرستان زرتشتیان، آب گرم فلک ده و قلعههای فراوان و دژهایی اشاره کرد که پیش از دوران حسن صباح ساخته شده اند.
فاصله چالدره تا شهرستان تنکابن حدود 18 کیلومتر میباشد. پارک مورد نظر از ارتفاع 400 متر از سطح دریا از دماغه رودخانه دوهزار سه هزار در ضلع شمالی شروع، و تا ارتفاع 650 متر از سطح دریا در جنوب ختم میگردد. این پارک از شمال به تقاطع رودخانه دوهزار سه هزار، از جنوب به دامنه ارتفاعات کوههای سیالان و از شرق به جاده سه هزار و از غرب به جاده دو هزار متصل است، و جزء جنگلهای میان بند و جلگه ای محسوب میشود. با این اوصاف میتوان گفت، اقامت در طبیعت چالدره، جنگل گردی ، قدم زدن در ساحل رودخانه و اقامت شبانه در کلبههای جنگلی توسکا، افرا و.
.. به مثابه دعوت نامه ای است که نمیتوان بی پاسخش گذاشت.در چالدره به زمان نیازی نیست، نبض ساعت آرام است و اضطراب لحظهها در هماهنگی آبی رودخانهها محو میشود.
درختان، آسمان و طلاییهای خورشید به تو نیز رخصت میدهند تا در گفت وگوی زندگی بخش و روح افزایشان دمی شریک باشی تا سبزه شوی چون جنگل، جاری شوی چون رود، جان یابی چون برگهای خیس از باران و شکوفا شوی، از آن دست که هستی در اینجا شکفته است؛ شکفتنی جاودانه.در این میهمانی بهشت آرامش و پذیرش که گل میکنی، همه جا را چه زیبا در رؤیاهای سیالت غوطه ور مییابی که نی نی چشمانت به جستجو مینگرد و خدایی که در همین نزدیک است راحس میکنی. در چالدره تنکابن با همه قدمت هزار ساله اش طنین هایی هست که کوهساران جان تو را لبریز از خلوص و خشوع میکند و در این تنهایی ناب، صدایی آرام آرام در گوش تو نجوا میکند که هنوز جنگل هایی هست که میتوان در آن گم شد و در آن، از یاد برد که کمی آن طرف تر، آدم هایی میمیرند از دود، بی نوری، از سردی، از آهن، از تلخی هوایی که استنشاق میکنند و میشکنند از گسیختگی واژگان طراوت و زندگی. و در انبوهی این جنگل، هیچ تکنولوژی، هیچ کامپیوتری و هیچ ماهواره ای نمیتواند شبنمها را بشمارد، از عطر شکفتن صبحگاهی شباهتی بسازد، از مه عصرگاهی موجی بر دل پرنیازت بیفکند.
در اینجا، صبحگاهان خورشید بر این خطه طلایی طلا میپاشد و میبارد. ظهرها ابعاد آسمان در گردش اطلسی ابرها قدم میزند. عصرها بارانی که از حریر و شبنم است، که انگار بر طراوت خاک، نوازش میریزد و میبارد. شباهنگام، همان انتظاری که نیما میگفت، روحت را پر میسازد و ستاره باران احساست کامل میشود و خط نقره ای مهتاب میتراود.
اینجا گویا جایی است که رحمت الهی به طرز خاصی برای همیشه اش در بر گرفته است. از همین رو گفته اند: «همه جا آفتاب؛ چالدره باران» در چالدره چقدر آسمان به زمین نزدیک است و چقدر ای خدا! اینجایی؛ چقدر زیبایی! و اگر از همه بلندا و زلال واژگان که بالا بروی، در کرانه آب، آسمان و علف، چون اشک بر گونهها جاری خواهی شد و نگاه و کلام و وجودت یکپارچه زمزمه خواهند کرد:«بهشت ناگهان خدا»منبع :http://www.fdn.ir/content/view/73898/92/http://dohezar.
blogfa.com/post/2http://fa.wikipedia.org/http://www.
tebyan.net/newindex.aspx?pid=118550http://sara.jamejamonline.
ir/news/1117346660877534329.