اطلاعات بیشتر


نام مکان:
امامزاده حبیب موسی
استان:
اصفهان
شهرستان:
کاشان

معرفی نامه

قدمت بقعه امام زاده حبیب بن موسی بن جعفر (ع) یا به گویش اهالی "حبیب موسی" به دوران سلجوقی باز می‌گردد. محراب کاشی نفیسی که اواسط قرن هفتم توسط هنرمندان خاندان ابوطاهر کاشانی برای این بقعه ساخته شده است در موزه دوران اسلامی تهران نگهداری می‌شود. در زمان صفویه به خصوص شاه عباس اول به دلیل این که دودمان صفویه را از اولاد این امام زاده می‌دانستند به این بقعه توجه خاصی می‌شد. بر اساس وصیت شاه عباس اول، او را در این بارگاه دفن کردند که مدفن او در کنار رواق، به وسیله سنگ بزرگ و خوش نقش زیبائی مشخص می‌باشد.

این بقعه دارای صحن زیبائی بوده که مدفن یکی از علماء معمار کاشان یعنی مرحوم آیت الله میر سید علی یثربی نیز در این صحن می‌باشد. این بقعه در کوی پشت‌مشهد کاشان قرار گرفته و از زیارتگاه‌های معتبر و قدیمی به شمار می‌آید که در زمان شاه‌عباس اول، به علت انتساب این امامزاده به دودمان صفویه، مورد توجه بسیار قرار گرفته است. گفته می‌شود که نسب این امامزاده به یکی از اولاد حضرت امام ممدباقر (ع) و یا به یکی از اولاد حضرت امام موسی بن جعفر (ع) می‌رسد. این بقعه به نام "حبیب بن موسی" شهرت دارد و کتیبه‌ای بر دو لنگه درِ بقعه، با این مضمون حک شده است : "هدالباب علی مشهدالمقدس السلطان حبیب بن موسی بن جعفر (ع)".

این بقعه در نیمه دوم قرن هفتم هجری قمری بنا شده و اتاق مقبره آن حاوی تابوت و قبر امام‌زاده ...مشاهده کامل متن می‌باشد.

بقعه‌، گنبد کاشی‌کاری معرق با دو گلدسته خوش منظر دارد که ساختمان، کاشی‌‌کاری و کتیبه ساقه آن در سال‌های اخیر تجدیدبنا شده است. حجره‌‌های کوچک بقعه با سفال جلادار منقش به تاریخ‌های ششصد و شصت و هشت هجری قمری و ششصد و هفتاد هجری قمری تزئین شده است. ضریح برنجی کنونی که بر روی مرقد قرار گرفته، در سال هزار و سیصد و بیست و هفت هجری قمری ساخته شده است. اصل قبر در حدود یک متر از سطح زمین بالاتر است.

روی مرقد و داخل ضریح برنجی، با کاشی‌های کوکبی شش ضلعی و مثلثی شکل، منقش به نقوش طلایی در زمینه‌ای سفید، که از نفیس‌ترین انواع کاشی‌های دوران مغول است، پوشش یافته است. این بنا به شماره دویست و سی و هفت، در زمره آثار تاریخی به ثبت رسیده است.منابع :http://www.negahmedia.

ir/http://wikimapia.org/http://fa.wikishia.net/http://www.

sazesafar.com/http://harameyar.ir/.