اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- روستای گرسماسر
- استان:
- مازندران
- شهرستان:
- رامسر
معرفی نامه
روستای "گرسماسر" از توابع بخش مرکزی شهرستان رامسر میباشد که در چهل کیلومتری جنوب غربی این شهر واقع شده است . این روستا، از شمال و جنوب به رشتهکوه البرز، از شرق به روستای بزشی محله و از غرب به روستای رستمسر منتهی میشود. گرسماسرحدود دو هزار متر از سطح دریا ارتفاع دارد و تحت تأثیر اقلیم کوهستانی، زمستانهایی نسبتاً سرد و تابستانهای معتدل دارد. میانگین بارندگی سالانه آن نهصد و هشتاد و سه میلیمتر گزارش شده است.
روستای گرسماسر یکی از زیباترین نقاط رامسر و در حقیقت یکی از شاهکارهای جهان هستی میباشد . هوای آن در فصل تابستان بسیار خنک و گاهی سرد است. دشتهای بسیار زیبا، کوههای بلند و چشمه سارهای بسیار خنک، این ییلاق را از دیگر روستاها متمایز کرده است . دزکول نیز در این ییلاق قرار دارد که بسیار زیبا و بلند است.
از روی این کوه تمام نقاط رامسر و تنکابن را در زیر پای خود مشاهده میکنید . گردشگاههای این ییلاق، رستم سر، تله بن، راه کنار، مسجد آبجی, دزکول, فولاد چشمه و...
میباشند که هر یک زیبایی خاصی دارند. برای رفتن به این روستا بایداز جاده تنکابن به رامسر وارد جاده هریس شوید و به طرف کوههای سر به فلک کشیده، حدود یک ونیم تا دو ساعت حرکت کنید.از آنجا تا گحدود پنجاه و پنج کیلومتر تا گرسماسرراه است و مسیر از جنگل زیبا و بکر دال خانی میگذرد.نام این روستا، از قلعه "گرزمان سر" گرفته .
..مشاهده کامل متن شده است که به معنی مکانی در بالای بهشت میباشد و قلعهای هم به همین نام در این روستا وجود دارد و بقایای این قلعه در اطراف روستا به جا مانده است . گرزمان سر به معنی مکانی در بالای بهشت است که از موقعیت طبیعی محل استقرار این قلعه برداشتشده و گرزمان سر به مرور زمان، به گرسماسر تغییر یافته است.
به احتمال زیاد، این قلعه از آثار تاریخی دوره حسن صباح میباشد .قدمت این روستا به حدود هزار سال میرسد ،" رابینو " نیز، در سفرنامه خود، از این قلعه باستانی و روستای گرسماسر یاد کرده است.بر اساس آمار در سال هزار و سیصد و هشتاد و پنج جمعیت روستای گرسماسر دو هزار نفر گزارش شده است. اکثر اهالی این روستا به فعالیتهای زراعی، باغ داری، دام داری و صنایعدستی مشغول میباشند.
محصولات عمده زراعی گرسماسر گندم، جو، سیبزمینی و سبزیجات است و همچنین از محصولات باغی این روستا هم میتوان : گردو، سیب و فندق را نام برد.گیاه دارویی گل گاوزبان در مراتع اطراف روستا به وفور یافت می شود و از منابع درآمد مردم روستا به شمار میآید. به دلیل وجود مراتع غنی، دامداری هم در روستای گرسماسر رونق دارد و عمده دام آن، گوسفند میباشد. پرورش زنبور عسل و طیور خانگی در این روستا رواج دارد.
زنان روستا، در کنار فعالیتهای کشاورزی به تولید انواع صنایعدستی مانند چادر شب، نمد، جاجیم، سبدهای چوبی، چوخا، شولا، کوشیر، سفره، زنبیل، ظروف چوبی مثل لاک و کوزهگری نیز مشغول هستند .این روستا کوهپایه ای بود و بافتی مسکونی پراکنده دارد و در شیبی ملایم قرار گرفته است. کوچههای پیچ در پیچ روستا و خانههای قدیمی آن با سقفهای شیروانی و دیوارهای گلاندود، جلوۀ زیبایی از معماری سنتی و ساده روستا را به نمایش می گذارند.خانههای قدیمی این روستا، بر اساس نوع معیشت و فعالیت خانوارهای کشاورز، دام دار ساختهشدهاند، ولی خانههای جدید، بیشتر به صورت ویلایی میباشد که صاحبان آنها معمولاً در تعطیلات تابستان و ایام فراغت به روستا مسافرت و در آن اقامت می کنند.
مصالح بهکاررفته در بناهای قدیمی غالباً گل، سنگ، خشت و چوب بوده ، ولی در خانههای جدید از آجر، سیمان، سنگ تزئینی، گچ و آهن استفاده شده است.دسترسی به این روستا از رامسر با جادهای مناسب امکانپذیر است. از میدان اصلی رامسر، میدان سیمرغ یا شهید خلعتبری که به سمت هریس حرکت کنید، بعد از هفت کیلومتر به دو راهی میرسید که با نصب تابلویی مسیر رسیدن به گرسماسر را مشخص کرده است. از آنجا تا گرسماسر پنجاه و پنج کیلومتر راه است و مسیر از جنگل زیبا و بکر دال خانی میگذرد.
از مکانهای دیدنی این روستا میتوان به : کوه سماموس ، آب معدنی سرد چشمه امیرخانی ، قلعه گرزمان سر و بقعه امامزاده رستم اشاره کرد .منابع :http://websavar.ir/alamehasti.tebyan.
nethttp://www.telecabinramsar.com/http://puzkhand.blogsky.
com/.