اطلاعات بیشتر


نام مکان:
برج سلطان زین العابدین
استان:
مازندران
شهرستان:
ساری

معرفی نامه

این برج آرامگاه سلطان زین العابدین فرزند میر بزرگ مرعشی آملی می‌باشد که در مجاورت امامزاده یحیی ساری در خیابان امازاده یحیی واقع شده است . زین‌العابدین بن کمال‌الدین مرعشی آملی یکی از شاهان مرعشیان تبرستان بود که پس از به قتل رساندن عبدالله به حکومت رسید و پس از چندی نبرد با عبدالکریم بن عبدالله، سرانجام با خوردن غذای سمی مادرش در سال هشتصد و نود و هفت هجری‌قمری کشته شد .برج سلطان زین­ العابدین به دلیل نوع معماری و گنبد هرمی شکل هشت وجهی و همچنین تزیینات کاشی­کاری، صندوق و در نفیس چوبی، یکی از بهترین ابنیه تاریخی ـ مذهبی ساری محسوب می‌شود . در بالای در ورودی برج ، کتیبه­ ای به خط رقاع بر روی کاشی نقش شده که متن آن به این شکل است : "عمل سیدعلی بن سیدکمال الدین بناء آملی" بر روی صندوق چوبی بقعه، کتیبه­ ای به خط ثلث با ظرافت و زیبایی بسیار حک شده که طبق متن آن، مرقد سلطان امیر شمس­ الدین می‌باشد.

این صندوق منبت کاری شده در حقیقت شاهکاری از هنرهای دستی می‌باشد . چهار طرف بدنه کتیبه، محفوظ مانده و حاوی دو تاریخ حکاکی شده است .ساختمان برج سلطان زین­العابدین متعلق به اواسط قرن نهم هجری می‌باشد. ساختمان این برج با ارتفاع حدود سی متر، از سه قسمت بدنه، گردنه و گنبد هرمی شکل هشت وجهی تشکیل شده است که تزیینات آجری آن به شیوه مقرنس کاری در بدنه و گردنه هر ضلع، به شکل زیبایی صورت گرفته و نظر .

..مشاهده کامل متن هر بیننده­ ای را جلب می­ کند. روزنه یا پنجره­ هایی در اضلاع گردنه ساختمان ، برای تأمین روشنایی داخل صحن بقعه نیز تعبیه شده است.

قدمت تاریخی این بنا به آق قویونلوها ۹۰۸-۷۸۰ه.ق (تاریخ میلادی : ۱۵۰۱-۱۳۸۷م) بازمی گردد.منابع : http://fa.wikipedia.

org/http://www.saricity.ir/http://mchto.blogfa.

com/.