اطلاعات بیشتر


نام مکان:
تپه باستانی گردکوه
استان:
مازندران
شهرستان:
قائمشهر

معرفی نامه

گردکوه شامل سه تپه بزرگ باستانی می‌باشد که بلند‌ترین آنها بیست و شش متر ارتفاع دارد و قدمت آن‌ها تا عصر آهن تخمین زده شده است. در کاوش‌های انجام شده در این منطقه گورستانی با قدمت دو هزار و پانصد سال پس از میلاد یافت شده است.این تپه در جنوب‌شرقی قائم‌شه واقع شده است . باستان شناسان در پی کاوش از تپه گردکوه قائم شهر آثار و بقایایی کشف کردند که این شهر را با پیشینه تاریخی بیش از پنج هزار ساله ، یک شهر باستانی کهن معرفی می‌کند .

در سایت باستانی گـردکوه قدیمی‌ترین استقراری که تا به حال باستان شناسان به آن دست پیدا کرده اند مربوط به عصر مفرغ می‌باشد که قابل مقایسه با حصـــار سه دامغان می‌باشد که بعد از عصر مفرغ دوره آهن را داریم که از عصر آهن یک تا سه در سطح شصت و پنج هکتار بصورت پراکنده مشاهده می‌شود . گوری در این تپه کشف شده که متعلق به عصر آهن سه می‌باشد و عصر آهن یک و دو در داخل خشتها که جهت استفاده مصطبه ای می‌باشد مشاهده شده است. تپه مرکزی بعنوان قلعه نظامی مورد استفاده بوده که به نظر می‌رسد مربوط به دوره ساسانی می‌باشد و در دوره اسلامی نیز از آن به عنوان پادگان استفاده می‌شده است .چهل پادگان نظامی که در طبرستان بوده یکی از آنها در چمنود ( جمنان ) می‌باشد که بیشتر جنبه نظامی داشته است.

شواهد به دست آمده نشان می‌دهد که تپه مرتفع بیست و شش متری گردکوه قائم شهر در سال صد و شصت و هشت هجری قمری پایگاه یا برج نظامی بوده است. در عمق حدود پنج متری زمین دامنه ارتفاعات گردکوه ، اسکلت هایی به همراه لوازم زندگی از قبیل ظروف و کوزه سفالی متعلق به دو هزار و هشت سال پیش کشف شده است.این اثر در تاریخ دهم خرداد سال هزار و سیصد و هشتاد و دو باشمارهٔ ثبت هشت هزار و هشتثد و سه به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.منابع :http://fa.

wikipedia.org/http://ghaemkhabar.ir/http://www.magiran.

com/nabzezendegi.ir/.