اطلاعات بیشتر


نام مکان:
روستای کوهستان
استان:
مازندران
شهرستان:
بهشهر

معرفی نامه

روستای «کوهستان» در شش کیلومتری غرب شهرستان بهشهر در استان مازندران واقع شده است.نام پیشین کوهستان «کوسان» بوده و قدمتش را به پیش از اسلام برآورد کرده‌اند.به گواهی تاریخ کوهستان، زمانی «طوسان» نام داشته و به دست «طوس نوذر» از خاندان «کیانیان» بنیاد شده است.این روستا از شمال به دشت سرسبز و دریای خزر از جنوب به کوههای جهانمورا واقع در البرز مرکزی از شرق به روستای شهیدآباد و از غرب به روستای گرجی محله متصل است.

آنچه این روستا را از سایر روستاهای طبرستان قدیم و کل روستاهای شمال متمایز میکند قدمت تاریخی آن میباشد که از گذشته به یادگار دارد ، آنچه در روایات گذشته از طوسان یا همان کوسان آمده مرز آن از غار هوتو در نزدیکی بهشهر و تا دره ای نزدیک شهر رستمکلا ادامه داشته ولی سند محکمی برای اثبات آن در دست نیست. کوهستان از یک راه اسفالت به طول 1 کیلومتر به جاده سراسری متصل است. مردم روستا به باغداری و کشاورزی مشغولند، از محصولات این روستا میتوان به انار آن اشاره کرد که به جرات میتوان بعد از انار ساوه آن را بهترین انار نامید که در مازندران معروف است .مقبره سادات بابلکانی میر کمال ادین و میرشمس الدین این مقبره در سال1346 به شماره 1671 به نام روستای کوهستان به ثبت رسیده است .

همچنین اتشکده طوسان به شماره 5410 در تاریخ 25/12/80 به نام این روستا به ثبت رسیده دو تپه باستانی در شمال این روستا به شماره 747و748 در سال 1346 به ثبت رسیده است .بیشتر این آثار در حال حاضر با اینکه به نام کوهستان به ثبت رسیده ولی به دلیل تقسیمات جدید کشوری در روستای آسیابسر واقع شده است.منبع:drimehr.persianblog.

ihttp://www.negahmedia.ir/media/show_video/37311http://khorshidekohestan.blogfa.

com/post/33http://kosankhabar.blogfa.com/90032.aspxhttp://kousangreen.

persianblog.ir/post/2.