اطلاعات بیشتر


نام مکان:
غار شاه قنداب
استان:
اصفهان
شهرستان:
شهرضا

معرفی نامه

یکی از غارهای منحصر به فرد ایران غار شاه قنداب می‌باشد که در فاصله پنجاه و هفت کیلومتری جنوب شرق شهرستان شهرضا و سی و پنج کیلومتری غرب رامشه قرار گرفته است. این غار در کوه شاه‌قنداب و در ارتفاع دو هزار و صد و بیت و چهارمتری از سطح دریا قرار دارد و دارای یک دهانه می‌باشد. طول کلی غارچهارصد و سی و نه متر و عمق غار نیز دوازده متر است، شاه قنداب به باور مردم محلی، مکانی مقدس می‌باشد و داستان‌های عجیبی هم درباره آن نقل کرده‌اند.بر اساس یکی از این باورها دو ستون سنگی مینه غار جایگاه عبور خضر نبی(ع)بوده، و یا بر اساس روایتی دیگر هر کس شبی را در این غار بیتوته کند به مراد دل رسیده و دعاهای وی مستجاب می‌شود.

غار زیبای شاه قندآب یکی از غارهای دیدنی استان اصفهان محسوب می‌شود. تا دهانه غار سی دقیقه کوهپیمایی در شیبی نسبتا ملایم نیاز است. در درون این غار دو سنگ قندیل بسیار زیبا از سقف تا کف غار کشیده شده است.درون غار چشمه ای قرار دارد که آب آن قابل شرب نیست.

بر سقف چشمه اشکال مختلف زیبایی همانند پوست ببر قرار دارد. غار آهکی شاه قنداب در رخ نمودهای دوره کرتاسه و اواخر دوره دوم زمین شناسی واقع شده است. در اینگونه غارها معمولا کربنات کلسیم که تشکیل دهنده سنگ آهک در این مناطق است در واکنش با آب‌های جوی که در غالب ریزش‌های جوی در این مناطق جاری می‌شود از گذشته‌های دور باعث انحلال کربنات کلسیم ..

.مشاهده کامل متن و تشکیل بیکربنات شده و به تدریج زمینه تشکیل این غارها را فراهم آورده است. در این غاز شاهد بروز دو پدیده استلاتیت و استلاکمیت می‌باشیم، به این صورت که در انتهای غار دو عدد از این استلاکتیت‌ها و استلاکمیت‌ها از سقف و از کف به هم رسیده اند که گذشته از عقاید مردم درباره این دو پدیده زمین شناختی (در باره گذر از وسط آنها) از نظر زمین شناختی بسیار زیبا و منحصر به فرد هستند. غار در حال حاضر زنده است به این صورت که شاهد جریان آب در آن هستیم در سایر این مناطق غار نیز دهلیزهای فرعی زیادی وجود دارد.

جریان آب در این غار موجب می‌شود که پس از اشباع از کربنات کلسیم و تشکیل بیکربنات مجددا شاهد بروز پدیده‌های استلاکمیت و استلاکتیت باشیم. در دیواره‌های غار شاهد لندفیدهای اکسید منگنز می‌باشیم که زیبایی خاصی را به این غار داده است. غار شاه قنداب محل‌های فراوانی برای اکتشافات غار نوردان دارد هر چند در انتهای غار ادامه اکتشافات بدون تجهیزات ممکن نیست.منابع :http://imna.

ir/http://www.hamshahrionline.ir/http://location24.ir/http://it.

wikiloc.com/http://www.irancaves.com/.