اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- غار نمکی خرسین سیاهو
- استان:
- هرمزگان
- شهرستان:
- بندرعباس
معرفی نامه
غار خرسین در بخش سیاهو، روستای درگز در شمال شرقی بندرعباس و در فاصله ٨٠ کیلومتری مرکز استان هرمزگان واقع است. با حدود یک و نیم ساعت کوهپیمایی سبک به دهانه غار میرسیم. دهانه در ارتفاع 1080 متر از سطح دریا قرار دارد. در خرسین قندیلهای نمکی متعددی میبینیم که جزء جدا ناشدنی این غار زیبا و بکر هستند.
لازم به ذکر است جریان آب شوری در غار وجود دارد که در فصل زمستان و بارشهای شدید دارای سرعت نسبتا زیادی به سمت خارج غار میباشد. همچنین به علت ریزشی و ناپایدار بودن دیوارههای غار و بطور کلی محیط این گنبد نمکی بازدید از غار در فصل هایی که با بارش شدید همراه میشود به هیچوجه توصیه نمیگردد. اشکال انحلالی نمک به صورت متنوع در این گنبد ایجاد شده است.آب شوری که از گنبد سرچشمه میگیرد به زمینهای کشاورزی اطراف و آبهای شیرین منطقه اثرات زیانباری وارد نموده است که در این مورد لازم است به منظور حفاظت اراضی کشاورزی از پیشروی آب شور ، اقدام به ایجاد حوضچه هایی نموده که آب شور درآن تبخیر گردد و نمک آن هم قابل استفاده گردد و با این راه حل از پیشروی گنبد نمکی هم جلوگیری میشود.
گنبد سیاهو ذخایر متنابهی از نمک را دارد که این نمک در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد از خاک سرخ آن نیز در صورت تغلیظ و شستشو در صنایع رنگ سازی داخل کشور استفاده میشود.این منطقه با وسعت 2200هکتار در جوار روستای خرسین ...
مشاهده کامل متن دهستان این اثر در 18 کیلومتری جاده ارتباطی بندر عباس – سیرجان در شمال روستای سیاهو واقع شده است دسترسی به مسیر از طریق جاده آسفالته و خاکی با گذشتن از روستای درگز امکان پذیر است.محیط کوه غالبا" از سنگهای ناپایدار و نمکی تشکیل شده است از اینرو پیشروی در این غار باید با احتیاط کامل انجام شود. ارتفاع دهانه غار ٣ متر، عرض دهانه ٤ متر و طول غار ١٧٨ متر میباشد.پس از طی چند متر وارد تالاری میشوید که در واقع بزرگترین و تنها تالار این غار است.
پس از حدود ١٠ متر پیشروی در تالار به یک حفره و یا به اصطلاح گربه رو واقع در سمت چپ تالار میرسید که شما را وارد راهروی اصلی غار میکند.این راهرو بدون داشتن راههای فرعی و گمراه کننده تا طول ١٧٠ متری داخل غار پیش میرود. در هنگام ورود به راهرو بسادگی متوجه شیب غار میشوید و این شیب بطرف بالا تا رسیدن به انتهای غار ادامه مییابد. به طور متوسط ارتفاع این راهرو تا پایان غار ٣ متر و عرض آن نیز در عریضترین قسمتها بین 5 تا ١٠ متر است.
در طول مسیر چند گربه رو و راهروی کوتاه و تنگ وجود دارد که پیشروی را قدری کند میکند. در طول مسیر قندیلهای نمکی متعددی دیده میشوند که جزء جدا ناشدنی این غار زیبا و بکر هستند. لازم به ذکر است جریان آب شوری در غار وجود دارد که با توجه به شیب غار در فصل زمستان و بارشهای شدید دارای سرعت نسبتا" زیادی به سمت خارج غار میباشد. پس از ١ساعت غار نوردی به انتهای غار میرسید.
بهترین فصل برای بازدید از غار اوایل بهار و تابستان است که میزان بارندگی کم میباشد. به علت ریزشی و ناپایدار بودن دیوارههای غار و بطور کلی محیط این کوه بازدید از غار در فصل هایی که با بارش شدید همراه میشود به هیچوجه توصیه نمیشود. از آنجائیکه آب آشامیدنی در داخل و همچنین در نزدیکی غار در دسترس نیست میبایست از قبل پیش بینیهای لازم بعمل آید و نکات ایمنی را در خصوص غارها رعایت کنید.در سرتاسر مسیر غار قندیلها و گنبدهای نمکی وجود دارند و در میانه غار آبشار نمکی به ارتفاع 12 متر قابل رویت است.
در قسمتهایی از مسیر شیب زیاد و پوشیده بودن مسیر از نمک با جریان داشتن آب از زیر پوشش نمکی پیشروی را قدری مشکل میکند.منبع :www.hormozgan.irwww.
sobhesahel.comhttp://www.irancaves.com/fa/http://siahoo.
blogfa.com/post/2.