اطلاعات بیشتر


نام مکان:
دره تندیس ها
استان:
هرمزگان
شهرستان:
قشم

معرفی نامه

دره تندیس‌ها یکی دیگر از سایت‌های ژئوپارک می‌باشد که سطح آن غالباً از ترک‌های گلی پوشیده شده است. ترک گلی یک ساخت رسوبی می‌باشد که در مباحث رسوب شناسی به آن پرداخته می‌شود. دره تندیس‌ها در بخش جنوبی جنگل حرا واقع شده است. این دره به دلیل وجود اشکال و احجام طبیعی پر شمار ، این نام را به خود گرفته ، باز مانده یک زمین بلند به شدت فرسایش یافته است.

آنچه که در این منطقه دیده می‌شود، بازمانده دشت مرتفعی است که زمانی به بام قشم متصل بوده است. بالا آمدگی تدریجی جزیره موجب عقب رفتن ساحل و گسترش مساحت خشکی شده است.این بخش که اکنون دره تندیس‌ها نام دارد، یکی از بخش هایی است که پس از بیرون آمدن از زیر آب ، متحمل فرسایش ساحلی و تخریب گسترده و چشمگیر شده است. این فرسودگی از سمت دریا به سمت بام قشم کاهش یافته تا به جای دست نخورده یعنی بام برسد.

از لحاظ ساختاری نسبتاً شبیه به دره ستاره‌ها می‌باشد با این تفاوت که وسعت بیشتری داشته و تراکم پدیده در آنجا کمتر ولی فراوانی بیشتری دارد. در این دره از سنگ، به وسیله فرسایش تندیس‌هایی تراشیده شده که چشم اندازی بسیار زیبا را در منطقه ایجاد کرده است.از جنگل حرا به سمت روستای «طبل» و از آنجا دوباره رو به پایین در مسیر «سلخ» به سمت بام قشم پیش میرویم که ناگهان خود را در دره ای میابیم که سکوت، فرمانروای مطلق آن است و ما از هیبت تندیسهایی چنین غول آسا متحیر ..

.مشاهده کامل متن میشویم. باور کردنش سخت است که تیشه هیچ بنی بشری این تندیسهای زیبا را نتراشیده و آنها نیز چون احجام دره ستارگان، هنر آبند و باد.دره تندیس‌ها شبیه دره ستارگان است در ابعادی وسیعتر! دره ای که روزگاری بستر دریا بوده و انواع ماهیها و نرمتنان و آبزیان لای این شکافهای مرموز بیتوته کرده بودند.

همانها که سطح این تندیسها را با صدفهای دوکفه ایشان پوشانده اند. سرتاسر خاک دره پر است از صدفهای دوکفه ای که حالا به افسانه‌ها پیوسته اند حتی تصورش هم آدم را به حیرت وامیدارد.در دره تندیس‌ها نیز همانند بسیاری از مناطق دیگر جزیره ، تخریب و از بین رفتن لایه آهکی سخت که پوششی بر لایه‌های نرم فرسا بوده ، موجب پیشرفت عمل فرسایش و تخریب سازندها شده و هر کجا که لایه پوششی باقیمانده باشد، سازندهای نرم نیز در زیر آب حفظ شده اند و به همین دلیل در اینجا می‌توان بلندی‌های جزیره مانندی را در میان زمین‌های پست و فرسوده مشاهده نمود . منابع :http://khalijefars.

irib.ir/maktob/427www.mehrnews.comwww.

qeshmdaily.com/vdcbu0b5prhbg.iur.html.