اطلاعات بیشتر


نام مکان:
زیستگاه حیات وحش و ارتفاعات بقراطی
استان:
همدان
شهرستان:
رزن

معرفی نامه

قله‌های بزرگ و کوچک به هم پیوسته ای در شمالی‌ترین قسمت استان همدان در حدود 30 کیلومتری غرب شهرستان رزن از دوردست‌ها به چشم می‌خورد که در دشتی وسیع سر بر افراشته اند بوقاتی یا بقراطی نامیده می‌شوند.زیستگاه حیات وحش و ارتفاعات بقراطی که به شکار گاه بوقاتی نیز معروف می‌باشد،در 35کیلومتری شهر رزن واقع شده یکی از زیستگاه‌های موجود پرندگان بومی مانند کبک، تیهو، باقرقره، در دامنه‌ها و حیواناتی مانند قوچ، میش وحشی، گرگ، روباه، شغال، خرگوش، احتمالاً کفتار و گورکن می‌باشد. به دلیل وجود بسیاری از داروهای گیاهی در این منطقه که از حیص نوع و تعداد بی بدیع می‌باشند. این ناحیه مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته و تنوع زیستی و مناظر فوق العاده زیبای گردشگری هر ساله در فصل بهار و بخصوص در اردیبهشت خیل عظیمی از کوهنوردان، گردشگران، خانواده‌ها و جویندگان داروهای گیاهی را از استان‌های همجوار و از بسیاری نقاط ایران مانند تهران و کرج به این منطقه می‌کشاند.

بخشی از کوه بوقاتی در محدوده‌ی زمین‌های روستای بابا نظر مطابق یک رسم خوب قدیمی در بهار "قرق" است، به این معنی که از اول بهار تا نیمه دوم خرداد دام‌ها را به کوه نمی‌برند . با اجرای این رسم "قرق" است که نسل گیاهان بومی منطقه حفظ شده است.این کار باعث می‌شود گیاهان دارویی و غذایی از قبیل : موسیر،آذربه ،ریواس ، توتیا، قارچ،پیازچه کوهی، گزنه، شنگ و ..

. به صورت طبیعی بذر پاشی نمایند تا نسل این گیاهان ارزشمند حفظ شود.قلهٔ اصلی رشته کوه بقراطی ۲۴۶۳ متر ارتفاع دارد و این منطقه از ۱۵ اسفند تا ۱۵ خرداد ماه حفاظت شده محسوب و چرای دام در این منطقه ممنوع است.این منطقه که جز اراضی شهرستان رزن محسوب می‌شود اما به شهرستان کبودراهنگ نیز نزدیک می‌باشد .

از این نظر بسیاری از افراد برای تفریح و کوه نوردی به این کوه بسیار زیباکه معمولا در ماه خرداد به اوج زیبایی می‌رسد می‌روند .در این منظقه چشمه‌های بسیار زیبا و در عین حال پر آب دیده می‌شود.کوه بقراطی دارای چندین کوه کوچکتر است که ازجمله‌ی آنان میتوان به : سورمــلی، کمرعـلی، غــارا داغ و..

.. اشاره کرد .همچنین در ورودی کوه کمرعلی و در دامنه‌ی این کوه سد خاکی وجود دارد که در آن میتوان ماهی‌های خوراکی زیادی را مشاهده نمود.

منبع :http://advdghk.blogfa.com/8906.aspxhttp://boghati.

blogfa.com/http://wiki.pakoob.com/index.

php?title.