اطلاعات بیشتر


نام مکان:
سراب گاماسیاب
استان:
همدان
شهرستان:
نهاوند

معرفی نامه

سراب گاماسیاب نهاوند (بزرگترین چشمه ایران) در ۲۰ کیلومتری جنوب شهرستان نهاوند به سمت نورآباد واقع شده و از دره‌های شمالی رشته کوه گروین (کوه چهل نابالغان) سرچشمه می‌گیرد، منشا آب آن یخچال طبیعی است و دارای آبدهی پنج متر مکعب در ثانیه و دمای متوسط پنج درجه سانتیگراد است.جایی که رویاهایمان را میتوانیم در آنجا جستجو کنیم. وارد محوطه سراب میشویم و زیبایی‌های خیره کننده را می‌بینیم . به سرچشمه که نزدیک می‌شویم منظره ای باور نکردنی میی بینیم.

این چشمه از پای کو‌های سر به فلک کشیده گرین خارج می‌شود که یک رودخانه بزرگ را تشکیل می‌دهد به نام رود گامسیاب و آب آن انقدر سرد است که نمی‌توان دست را در آن نگه داشت. بربالای سرچشمه گاماسیاب غاری قرار دارد که بنا به شواهد احتمالا در گذشته محل خروج آب بوده است.دهانه این غار به عرض ۲ و ارتفاع ۸ متر به تالاری با طول ۴۰،عرض ۲ تا ۱۰ و ارتفاع ۱ تا ۸ متر وارد می‌شود.وارد غار میشویم و می‌بینیم که بدون وسایل غار نوردی تا فاصله کمی بیش‌تر نمی‌توان رفت.

درون غار هم نسیم خنکی می‌وزد که در فصل تابستان احساس گرمایی در این غار وجود ندارد.در باب نامگذاری این سراب اهالی نهاوند داستانی نقل می‌کنند که طی آن گاوی با بار کاه در چاهی بر فراز کوه گرین سقوط کرده و پس از مدتی جنازه آن به همراه آب از غار بالای سراب گاماسیاب خارج میشود، در حالیکه بار کاه آن از سرچشمه سمت ...

مشاهده کامل متن دیگر کوه خارج میشود. بدین ترتیب چشمه سمت نهاوند به "گاو ما سی آو" (گاو در آب سمت ما) و چشمه سمت الشتر به "که ما سی آو" (کاه در آب سمت ما) خوانده شدند که امروزه به گاماسیاب و کهمان معروفند.سرابی منحصر به فرد است 90 درصد آب این رودخانه از یک فضای 10 متری می‌جوشد که بنا بر گفته بزرگان روستا در هنگام بازدید ناصر الدین شاه آب فوران می‌نموده که درسال 1309 طی بازدید ناصر الدین شاه اذعان نموده که این آب نظر می‌خورد و به اهالی روستا مبلغی را پاداش داده و با سنگ ورودی اب را پوشانده اند.رود گاماسیاب دارای آبی با کیفیت عالی می‌باشد.

در طول دره شهرستان و مسیر دشت دلتایی نهاوند جاری است و به هنگام عبور، قسمت عمده روستاها و باغ‌های باختری شهر را مشروب ساخته و راهی شهرستان صحنه در استان کرمانشاه می‌شود.این رودخانه پس از ورود به استان کرمانشاه قره‌سو در عبور از استان لرستان، سیمره و در استان خوزستان کرخه نامیده می‌شود و بعد از این گذر پر پیچ و تاب به هورالعظیم می‌پیوندد. در مسیر این رود با احداث نیروگاه برق آبی و حوضچه‌های پرورش ماهی، در تولید برق و پرورش ماهی بهره برداری نموده‌اند. چشمه جوشان و پر آب با ویژگی‌های خاص طبیعی، یکی از جاذبه‌های مستعد گردشگری استان محسوب می‌شود.

منبع :http://varayene.blogfa.com/http://hamedan.irib.

ir/web/all/24-podcast/16381-mirage-gamasabhttp://www.nahavandnews.ir/?p=13236http://hamedan-gardesh.mihanblog.

com/.