اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- دریاچه سد طالقان
- استان:
- البرز
- شهرستان:
- طالقان
معرفی نامه
دریاچه سد طالقان منطقه ای زیبا و توریستی است که از غرب به روستاهای روشنبدر و شهراسر، از شمال به روستاهای سوهان، آرموت، اردکان و میراش و از شرق با روستای گلینک و از جنوب به دهستان زیدشت و اراضی روستایهای باریکان، فشندک، میناوند، کماکان و سنگ بن، محصور شده است. سد طالقان , سدی خاکی با هسته رسی است که هزار و 789 متراز سطح دریا و 103 متر از بستر رودخانه ارتفاع دارد. این سد در 120 کیلومتری شمال غربی تهران و در جنوب رشته کوههای البرز در دره طالقان قرار گرفته است. نیروگاه غرقآبی طالقان نیز که در زیر دریاچه سد طالقان ساخته شده است 18, مگاوات ظرفیت تولید برق دارد.
این طرح به ارزش حدود 143 میلیون دلار با همکاری شرکت "مهندسی آب و منابع نیروگاهی آبی " چین اجرا شده است.در سال ۱۳۴۸ به منظور انتقال آب طالقان به دشت قزوین، ساخت سد انحرافی سنگبان در طالقان و تونل انتقال آب به طول ۹ کیلومتر تا زیاران و سد انحرافی زیاران و مجموعه کانالهای آبیاری دشت قزوین آغاز شد.در همان سالها، مطالعاتی جهت سد مخزنی جهت ذخیره سیلابهای بهارهٔ رود طالقان نیز انجام شد، اما ساخت آن با توجه به شرایط کشور ایران، تا سال ۱۳۸۱ به تعویق افتاد. در فروردین سال ۱۳۸۱، عملیات ساخت سد مخزنی طالقان آغاز شد و در سال ۱۳۸۵ به بهرهبرداری رسید.
طول تاج سد 1111 متر و ارتفاع از پی 109 متر است, گنجایش کل مخزن 420 میلیون متر مکعب و گنجایش ...مشاهده کامل متن مفید مخزن 329 میلیون متر مکعب است.
اگر از تهران به سمت این منطقه بروید، با طی کردن مسیر اتوبان کرج به سوی قزوین و وارد شدن به جاده سمت راست آن (از شهرهای کرج، هشتگرد و آبیک گذشته و 4 کیلومتر بعد از آبیک، به جاده انحرافی و اختصاصی طالقان میرسید) به منطقه زیاران پس از طی 28 کیلومتر از کناره اتوبان بر فراز گردنه ابراهیم آباد با دیداری از سراسر دره طالقان به داخل آن سرازیر میشوید, پس از رسیدن به پست نیروی انتظامی مستقر در مسیر لار و جاده آسفالته فرعی شده رو به سوی غرب کم کم ارتفاع کم کرده با عبور از آبادیهای سنگ بن و کمپ سر به کماکان و سپس به کناره نیلگون دریاچه سد طالقان میرسیددریاچه و سد طالقان در حال حاضر اصلیترین منطقه توریستی و گردش گردی دره طالقان میباشد. مخصوصا در پایان هفته و روزهای تعطیلی جمع زیادی از مردم شهرهای اطراف به این محل میآیند.در کناره سد مکان بسیار مناسبی برای ایجاد کمپ و ماهیگیری است. از ماهیهای این دریاچه میتوان به زردپر، قزل آلای رنگین کمان و کپور اشاره کرد.
همچنین پل بزرگی بر روی رودخانه طالقان قرار دارد که با استفاده از آن میتوان به سوی دیگر رهسپار شد و امکان دست یابی به روستاهای سوهان و کش فراهم میگردد. دریاچه سد طالقان که به موازات داشتن اهمیت فنی در زمینه تامین آب شرب، زیبایی خاصی به منطقه بخشیده، از مهمترین جاذبههای گردشگری منطقه طالقان محسوب میشود.این سد، تاثیر مهمی در شرایط اقلیمی منطقه گذاشته و منطقه بکر و تاحدودی مخفی طالقان را به منطقه توریستی و میهمان پذیر تبدیل کرده است. وجود تعداد قابل توجهی از چادرهای رنگی در کنار دریاچه سد طالقان،زیباییهای این منطقه توریستی را دوچندان میکند و با حضور در نزدیکی این چادرها، شور و نشاط گردشگران و مسافران را حس میکنیم.
انعکاس تصویر آسمان و رقص آرام ابرها روی این دریاچه سد، چشم اندازی فراموش ناشدنی را در مقابل چشم بیننده قرار میدهد.مجاورت سرسبزی گیاهان و علفها و آبی آسمان در منطقه دریاچه سد طالقان، تصویری بسیار به یادماندنی ایجاد میکند.ویژگیهای تاریخی، طبیعی و فرهنگی طالقان و وجود این دریاچه سد، نقطه عطف مهمی در تاریخ، جغرافیا و محیط زیست منطقه است و این امر اهمیت فراوانی دارد.منبع:http://fa.
wikipedia.orghttp://www.zeinali.ir/sad.
htmhttp://www.bahargasht.irhttp://fishingir.blogfa.
com/post-15.aspxhttp://www.mehrnews.com/detail/News/1564555.