اطلاعات بیشتر


نام مکان:
روستای تاریخی کردان
استان:
البرز
شهرستان:
ساوجبلاغ

معرفی نامه

روستای کردان علاوه بر طبیعت زیبا دارای پیشینه تاریخی نیز هستند. به نظر می‌رسد نام روستای خور به جهت داشتن آب و هوای خوب و مناسب، ابتدا خوب یا خرداد بوده که با مرور زمان به خور تبدیل شده است.از دیدنی‌های این روستا و منطقه اطراف آن می‌توان به امامزاده سلیمان، تپه‌ها و دره دوچنار، امامزاده برچشمه یا زبیده خاتون، برج و باروی قلعه خور و چنار 800 ساله‌اش اشاره کرد.در ناحیه زرچه کانی که به چنار تپه مشهور است درختان کهنسال و بزرگی از گونه چنار دیده می‌شود که بسیار زیبا و دیدنی هستند.

در نزدیکی محوطه مسجد جامع نیز چناری 800 ساله وجود دارد که سندی زنده از تاریخی بودن منطقه است. از محوطه برج و باروی قلعه خور، بخش بسیار کوچکی باقی مانده است. بنا به بررسی‌های انجام شده یکی از برج‌های این قلعه تا سال 1340 نیز پابرجا بوده که متاسفانه امروزه بخشی کوچک از آن باقی است.روستای تاریخی کردان از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ در ارتفاع 1350متر از سطح دریا واقع شده است که از شمال با جاده کوهسار و برغان ،از غرب با اراضی سیف آباد و بانوصحرا ،از جنوب با اتوبان کرج -قزوین و از شرق با شهرستان کرج مجاور می‌باشد.

مساحت قسمت مسکونی کردان (طرح هادی) 104هکتار است و فاصله آن از هشتگرد 15 کیلومتر ، از کوهسار5 کیلومتر و از شهر کرج 22 کیلومتر می‌باشد. بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال 1385 جمعیت روستای کردان ...

مشاهده کامل متن 3796 نفربود که رشد متوسط سالانه جمعیت روستا نسبت به سرشماری سال 1375با2760نفر جمعیت، برابر با 3% می‌باشد . جمعیت کردان هم اکنون 4500 نفر است. از جاذبه‌های مهم روستا می‌توان از شاهزاده حسین و بی بی شهربانو نام برد. بنای امامزاده یا شاهزاده حسین با پلانی مدور که دارای 34 کنگره به ارتفاع شش متر بر روی بدنه و گنبد دوپوش از نوع عرقچین با شیوه آجر سنتی به صورت معمولی و رگ چین می‌باشد و از این نظر جزء بناهای زیبا و استثنائی محسوب می‌گردد که در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

از صنایع و مراکز اقتصادی مهم واقع در کردان می‌توان به کشتارگاه مرغ کردان، کشتارگاه صنعتی گاو سلیمانی، سیلوی300هزارتنی ذخیره گندم ،شرکت ماموت،شرکت سوپا،شرکت سرنگ سازی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران (سها)،نیر پارس و مایان فولاد اشاره نمود.همچنین مراکز پرورش اسب متعددی در این روستا فعال می‌باشد. شغل غالب ساکنین کشاورزی ،باغداری و دامداریست. روستای کردان به سبب موقعیت خاص جغرافیایی ،استقرار صنایع مهم و وجود جاذبه‌های بسیار زیبا و برجسته طبیعی ،تاریخی،گردشگری،مذهبی،مجاورت با اتوبان تهران-قزوین و همسایگی با مراکز جمعیتی نظیر کلان شهر کرج از یک سو وبرخورداری از آب و هوای مطلوب و طبیعت بسیار زیبای کوهستانی از سوی دیگر، ضمن پذیرائی از تعداد قابل توجه گردشگر ، از استعداد مهاجرپذیری بالائی برخوردار است .

از همین رو اداره امور این روستا که ویژگی‌ها و مشکلات شهری داراست ،از حساسیت و ظرافت ویژه ای برخوردار می‌باشد. دوره فعلی شورای اسلامی روستای کردان که از اردیبهشت سال 1386 مدیریت امور روستا را بر عهده گرفته است، با عنایت به شرایط ویژه روستا ،رشد فزاینده جمعیت و به تبع آن رشد نیازهای رفاهی ،عمرانی،شهری و خدماتی ساکنین در کنار منابع محدود ،ضمن اتخاذ تدابیر موثر در اداره روستا ،موفق به جلب رضایت عمومی ساکنین شده است .منبع :http://alborz.irib.

ir/.