اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- کاروانسرای کچلگ
- استان:
- یزد
- شهرستان:
- میبد
معرفی نامه
راههای کهنی که در پیرامون منطقه میبد وجود دارد از عوامل حیاتی پیدایش، تکوین و توسعه این شهر بوده اند. میبد بر سر چند شاهراه سرزمینی قرار داشت، نخست شاهراهی که از جنوب غربی میبد میگذشت و از دوران کهن، ری را به کرمان متصل میکرد. در مسیر غربی که به راه کربلا مشهور بود، راهی کنارگذر به نام اربون قرار داشت، که احتمالا از آن برای ترابری کاروانها استفاده میشده است. راهی دیگر از جنوب میبد، پس از گذشتن از ندوشن و ابرقو به اصطخر در فارس میپیوست.
میبد از راه اردکان به طبس در خراسان و از آن به شمال و شمال شرقی یعنی شهرهای سمنان ، دامغان ، شاهرود و سرزمین مازندران متصل میشده است. راه مستقلی نیز از میبد به اصفهان میرفت که قسمتی از آن در فاصله میبد تا عقدا منطبق با شاهراه ری – کرمان بود و سپس از آن جدا میشد. شبکه ای که از آمیزش یا ارتباط با این راهها در اطراف میبد ایجاد شده بود، این شهر را به کانون مهمی در نظام بازرگانی سرزمین یزد بدل کرده بود و از همین رو تاسیسات خدماتی فراوانی برای کاروانها و ابنیه خیریه و عام المنفعه نیز برای اسکان و تغذیه مسافران در شهر به چشم میخورد . در میبد دو مجموعه کاروانی وجود دارد.
مجموعه نخست "کچلگ" است که در مدخل غربی شهر و به فاصله حدود سه کیلومتری شارستان در کنار شاهراه ری به کرمان واقع شده و امروزه به حالت متروکه و نیمه ویرانه در آمده است. این مجموعه ...
مشاهده کامل متن از یک جوی آب، آسیاب، رباط، آب انبار، اصطبل روباز و برخی ماندههای ساختمانی مبهم تشکیل شده است. به نظر میرسد که این مجموعه کاروانی در گذشتههای دور دارای اهمیت فراوان بوده است. اظهار نظر دقیق درباره پیشینه تاریخی و سیر تکوین و توسعه آن مستلزم کاوشها و بررسیهای معماری میباشد، ولی از روی ویژگیهای معماری، کالبد، شیوه و فنون ساخت آن میتوان چنین استنباط کرد که در دوران آل مظفر رونق داشته است.با عرض پوزش آدرس دقیق کاروانسرای کچلگ در حال حاضر بر روی نقشه موجود نمیباشد به محض اطلاع از آدرس، نقشه به روز رسانی خواهد شد.
دوستانی که از آدرس کاروانسرای کچلگ اطلاع دارند لطفا برای آدرس دقیق ما را همراهی کنند.منابع :http://wikiroosta.ir/http://www.negahmedia.
ir/http://vazeh.com/http://hasanabad.blogspot.com/http://yazdcity.
ir/.