اطلاعات بیشتر


نام مکان:
شهر باستانی سیمره
استان:
ایلام
شهرستان:
دره شهر

معرفی نامه

شهری باستانی سِیمَرِه در ضلع غربی و جنوب غربی دره شهر قرار دارد.این شهر این با قدمتی بیش از 1400 سال مربوط به اواخر دورهٔ ساسانی و قرون اولیهٔ اسلامی است و مرکز ایالت مهرجانقذق یا مهرجانکدک بوده است. این شهر باستانی بزرگترین محوطه تاریخی استان ایلام است. مساحت این شهر بالغ بر ۲۰۰ هکتار است.

زلزله‌ای در سال ۳۳۴ هجری قمری این شهر را تخریب و خالی از سکنه کرد.دره سیمره از گذشته به خاطر ویژگیهای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی و موقعیت خاص خود همواره مورد توجه بوده است.در ۹ فصل کاوش در این محوطه تاریخی ,خانه اربابی، بنای مسجد، اماکن حاشیه سیل بند و اماکن مسکونی حاشیه نشین شهر کشف شده است گچبری‌های منحصر به فردی در این شهر به‌دست آمد که در نوع خود بی نظیرهستند.طبیعت زیبای منطقه در فصل زمستان و بهار و گچبری‌های به دست آمده در این شهر تاریخی منحصر به فرد هستنداین شهر دارای برجهای نگهبانی خیابان سیستم آبکشی و دفع فاضلاب بوده است هنوز دیوار بناهاى شهر قدیمى و آثار قصرها و بازارهاى تاریخى آن برجاى مانده است.

دیوارها عموماً از سنگ لاشه و ملاط گچ ساخته شده‌اند. با توجه به شکل ساختمان‌ها و مصالح بکار رفته و سفال‌هاى پراکنده در سطح پیرامون و داخل خانه‌‌هاى شهر، احتمال مى‌رود که این محل، بقایاى شهرى از دوران ساسانى باشد. در داخل تنگ بر بدنهٔ دیوار در قسمت چپ، کانالى کنده شده است که ..

.مشاهده کامل متن از پاى آبشار دوم شروع شده و تا شهر ادامه مى‌یابد.طول این کانال حدود ۷۰۰ متر و عرض آن ۲۰ متر است. عمق کانال در نقاط مختلف متفاوت است.

این کانال در طول مسیر، در نقاطى مانند پیچ‌‌هاى تند صخره‌ها و محل خروج از تنگ با سنگ و ساروج بنایى شده است.بسیاری از فضاهای جغرافیایی شهر سیمره هنوز در دل خاک باقی مانده استاین محوطه در سال ۱۳۱۰ شمسی به شماره ۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و جزو اولین آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور می‌باشد.منبع:http://fa.wikipedia.

orghttp://hamshahrionline.ir/details/117057http://baloooot.mihanblog.com/extrapage/11http://vista.

irhttp://sajadgholivand.persianblog.ir/post/8http://www.irna.

irhttp://isna.irhttp://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=97756&Serv=12&SGr=47http://www.

tabnak.ir.