اطلاعات بیشتر
- نام مکان:
- روستای کندوان
- استان:
- آذربایجان شرقی
- شهرستان:
- اسکو
معرفی نامه
روستایی تاریخی و 6000 ساله کندوان، یکی ازبرجستهترین روستاهای تاریخی صخرهای جهان به شمار میرود.کندوان نام روستایست کهه مردمان این دیار با دست خالی و ابزاری ساده در دل کوه و صخره ، خانه هایی زیبا بنا نهادند که در نوع خود بی نظیر میباشد، وچون این خانههای کله قندی شباهت بسیاری با کندو زنبور دارد به کندوان معروف گردیده است جالب است بدانید که محصول عمده این مردمان این خطه عسل میباشد . یکی از دیدنیترین و کم مانندترین نمونههای معماری در دل کوهستان سهند با هنرنمایی زیبا وسازه هایی به شکل دوکهای سنگی که قدمت آن به دوران ساسانیان میرسد در این روستا به نمایش در آمده است .کندوان نمونه بی بدیل هنر انسان در دل طبیعت برای رسیدن به خواستهها ونیازهای اولیه خود که باعث شده سیمای طبیعت را دگر گون سازند وچنان در دل صخره و کوه رخنه کنند تا به آفرینشی این چنین دست پیدا کنند.
در قرن هفتم هجری ساکنان روستایی به نام حیله ور -که در 2 کیلومتری کندوان قرار دارد- برای در امان ماندن از حمله وحشیانه مغولها به دشتی مقابل کندوان مهاجرت کردند و در طی زمان به تدریج صخرهها را به عنوان پناهگاه امن انتخاب کردند و به صورت بسیار زیبا وساده در دل کوه رخنه کردند و سازههای زیبای خود را بنا نهادند.به غیر از جاذبههای تاریخی ودیدنی این روستا میتوان از جاذبههای طبیعی مانند چشمههای شفا بخش آن نام برد که گفته ...
مشاهده کامل متن شده در درمان سنگ کلیه بسیار موثر میباشد . آب این چشمهها با کمترین درصد سنگینی برای بیماریهای کلیوی بسیار مفید است. این دهکده همچنین دارای بازارچه و نمایشگاههای متعدد گیاهان دارویی، صنایع دستی و آثار تاریخی است.روستا کندوان تنها روستا زنده صخره ای محسوب میشود .
هوای این روستا کوهستانی و ییلاقی بوده و طبق بررسیهای انجام گرفته، قدمت آن به شرایط ویژه این روستا، گردشگران داخلی و خارجی را از دور و نزدیک با توجه به آب و هوای مطبوع و طبیعت سرسبز به سوی خود جلب میکند.روستای تاریخی کندوان در 50 کیلومتری جنوب غربی تبریز؛ یکی از روستاهای دهستان سهند است که در 18 کیلومتری جنوب اسکو، در دامنه سرسبز سلطانداغی واقع شده است.این روستا طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1375، 137 خانوار و 750 نفر جمعیت دارد که به کار کشاورزی و دامداری و صنایع دستی اشتغال دارند. آنچه به کندوان هویت باستانی داده وجود 117 خانوار و منزل مسکونی در درون تودههای مخروطی و هرمی شکل صخرهای است.
روستاییان کندوان داخل این تودهها برای خود خانه مسکونی، آغل، انبار و کارگاه ایجاد کردند.وجود آب معدنی، خانههای منحصربه فرد، درههای سرسبز و خرم، آب و هوای مطبوع و لبنیات و عسل مرغوب کوهستان، سبب جذب تعداد کثیری مسافر از نقاط دور و نزدیک به این روستا به خصوص در فصول مساعد سال میشود.این روستا به سبب ویژگی معماری صخرهای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. تودهها و گدازههای مذاب آتشفشانی، به وسیله باد، برف و باران در طی هزاران سال متمادی شکل گرفته و به این فرم درآمده است، کرانها در تابستانها خنک و در زمستانها گرم است.
کندوان یکی از سه روستای صخرهای جهان است که این موجب جذابیت بینظیر آن شدهاست. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثنا در دنیا به حساب میآید.کندوان روستایی است بنا شده در صخره و تنها سازه این دهکده را سنگها تشکیل میدهند. خانهها هرمی شکل هستند و برای دامها نیز حفرههایی در سنگها بنا شدهاست.
این روستای زیبا خودرا آماده میکند سال 2014 به عنوان یکی از نامزدهای ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو معرفی شود.منبع :http://www.entekhab.ir/fa/news/101466http://fa.
wikipedia.org/.