اطلاعات بیشتر


نام مکان:
قله قوشاداغ
استان:
آذربایجان شرقی
شهرستان:
اهر

معرفی نامه

قوشاداغ از ارتفاعات مهم و قابل توجه ارسباران است که در شمال شهر هریس و غرب رشته کوه سبلان و جنوب غربى مشگین شهر قرار گرفته است. بلندترین قلهٔ آن در شمال هریس ۳۱۴۹ متر ارتفاع دارد. گردنهٔ معروف گؤیجه بئل که از زیباترین پدیده‌هاى طبیعى است، در محدودهٔ این کوهستان بر سر راه تبریز به اهر قرار گرفته است. تمام ارتفاعات قوشاداغ پوشیده از مراتع سرسبز و خرم است که در تابستان مورد استفادهٔ عشایر دشت مغان و ارسباران قرار مى‌گیرد.

کوه قوشاداغ در جنوب شرق اهر که « یای قاری » نشان شناخته شده‌ی آن است، چندین سال است که میزبان برنامه‌ی جذابی با عنوان « همایش کوهپیمایی یای قاری » است و در این برنامه هزاران تن از شهروندان از هوای خوش و مناظر زیبای ارتفاعات این کوه بهره می‌برند. در دامنه‌ی فراخ این کوه خانواده‌ها چادر می‌زنند و در ارتفاعات پایین به گردش می‌پردازند. بسیاری نیز به سوی قله‌ی قوشاداغ در ارتفاع 3150 متر صعود می‌کنند. در مسیر صعود چندین چشمه با آب گوارا و خنک از مهمانان پذیرایی می‌کند و در میانه‌ی راه « قوچ گولی » همراه با چمنزار وسیع سفره ای گسترده برای گردشگران است.

کوهپیمایی همچنان ادامه می‌یابد و در نهایت دامنه‌ی سرسبز با پهنه‌های برفی و چشمه‌های پرآب در نزدیکی قله‌ی اصلی آغوش باز کرده است. چمنزاری پرگل که در هم نشینی با برف و مه چشم انداز زیبایی خلق کرده است. اینجا نیز محل اتراق است و کسانی که تا اینجا بالا آمده اند بساط چایی و ناهار برپا می‌دارند. برخی پس از استراحت همچنان بالا می‌روند.

از کنار توده‌های برف طی طریق می‌کنند و در اندک مدتی بعد به قله‌ی قوشاداغ می‌رسند. قله ای که در جنوبش هریس و در شمالش اهر را می‌توان نظاره کرد. در شمال این قله دشت اهر به زیبایی تمام نمایان است. اندکی دورتر از قله در شرق « یای قاری » نیز هست و این برف است که همیشه می‌ماند و از دشت اهر همواره نمایان است.

از اهر تا روستای یوزبند کم‌تر از ساعتی راه است. خودروها در جاده‌ی اهر ـ مشگین شهر پیش می‌روند و در ادامه از پل « جالیق » به سمت جنوب می‌پیچند. ابتدا به روستای « رزین » می‌رسند که تا اینجا جاده آسفالت است. بعد جاده ای خاکی که در آستانه‌ی آسفالت شدن قرار داد ما را به روستای « آلمان » می‌رساند.

پس از آلمان راهی است که به روستاهای یوزبند و خضرکندی می‌رود. در میانه‌ی این راه به سمت یوزبند می‌رویم که در اندرون دره ای کم عمق با رودخانه ای پرآب زندگی می‌کند. در انتهای این دره به سمت جنوب دامنه‌ی قوشاداغ قرار دارد که محل پیاده شدن از خودروهاست. این دامنه‌ی سرسبز تا قله‌ی قوشاداغ محل ییلاق عشایر ـ طایفه قراچورلو ـ است و حضور آن‌ها جذابیت قوشاداغ را بیش‌تر کرده است.

از همین دامنه البته راه خاکی نیز تا نزدیکی قله‌ی قوشاداغ برای تردد خودروهای عشایر احداث شده است و انواع خودروها در این راه تردد می‌کنند. این راه خاکی امکان رفتن تا قوچ گولی و حتی آخرین دامنه‌ی قوشاداغ را برای خانواده‌ها و کسانی که امکان پیاده روی و کوهپیمایی ندارند، فراهم می‌سازد.به نظر می‌رسد گردشگری کوهستان مهم‌ترین رویکرد در توریسم شهرستان اهر باشد و برای توسعه‌ی گردشگری در منطقه باید به مطالعه‌ی علمی این شاخه از توریسم و معرفی کانون‌های ژئوتوریسم در آن اقدام کرد. کما این که بسیاری از جاذبه‌های تاریخی منطقه مانند کاروان سراها و قلعه‌ها در ارتفاعات جنوبی و شمالی و همچنین دره‌های این ارتفاعات قرار دارند.

ارتفاعات قوشاداغ این امکان را فراهم کرده است که برنامه‌های « برف و یخ » و کوهپیمایی زمستانی و همچنین ایجاد پیست اسکی روی چمن و برف و دوچرخه سواری کوهستان در فصول مربوطه مورد توجه قرار گیرد.دامنه‌های قوشاداغ در محدوده‌ی مورد بحث فضای سرسبز کافی برای حضور خانواده‌ها و گردشگران در اختیار می‌گذارد و این مسئله با توجه ملاحظات زیست محیطی و عدم مزاحمت برای عشایر باید مورد بررسی قرار گیرد. ضمن این که دشتی از « کهلیک اوتی » در کنار دامنه‌ی قوشاداغ توجه خانواده‌ها را جلب می‌کند و این گیاه ما را برای برگزاری جشنواره کهلیک اوتی تشویق و ترغیب می‌کند.منبع :http://kh1353.

blogfa.com/http://www.yaranabad.blogfa.

com/http://bollour.blogfa.com/.